HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Rekordra készül a színház

2016. szeptember 13. (kedd) 13:57
 
Sajátos rekordra készül a Miskolci Nemzeti Színház a Színházak éjszakáján, azt tervezik, hogy szeptember 17-én Az ember tragédiája című darabban a társulat mellett a nézők is színpadra lépnek a párizsi színben - közölte a teátrum az MTI-vel.

Az ország legrégebbi - 193.évadját kezdő - kőszínházának tájékoztatás szerint Keszég László rendezésében állítják színpadra Madách Imre klasszikusát, Az ember tragédiáját. A francia forradalomat mutató párizsi színben valamennyi jelenlévő - a színház teljes társulata, az énekkar, a zenekar és a balett mellett minden néző - szereplője lesz a hatalmas jelenetnek

A   teátrum este nyolc órától éjfélig lesz nyitva az érdeklődők előtt. A színház játszóhelyein, a Nagyszínházban, a Kamaraszínházban, a Csarnokban, a Játékszínben és a próbatermekben a művészeti tanács öt tagja öt különböző előadást próbál 

A látogatók minden előadásba betekinthetnek, meglesve a kulisszák mögötti világot, megismerkedve az adott darab készülésének különböző fázisaival. Az ember tragédiája, a Viktória, a Kivilágos kivirradtig, a Bakkhánsnők , a Csipike, az óriástörpe és az Anna Karenina című táncjáték próbái mellett a Miskolci Nemzeti Színház zenekara is meglepetés produkcióval készül, különleges helyszínen, a festőtárban.  

Szintén rendhagyó elem a programban egy képzőművészeti "licitháború". Májusban a Színházünnepen Varga Zoltán egy festőperformansszal lepte meg a közönséget: a színművész Tavasz címre keresztelt képe a nézők előtt született meg a vásznon. 

Erre a képre lehet licitálni a Színházak éjszakáján. A színház vezetése arra kéri a közönséget: írják fel egy cetlire, mennyit ajánlanak a festményért, és dobják be egy lezárt urnába névvel, címmel és telefonszámmal együtt. Az est végére összesítik az ajánlatokat, és a legmagasabb licit nyeri el az alkotást.

A programokon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, a jelentkezéseket beérkezési sorrendben fogadja a színház, az első 350 regisztráló vehet részt a programon.

(MTI)


Vissza