Torinóban tanácskoztak a boros régiók
2016. szeptember 27. (kedd) 12:37A hivatalos program péntek este UNESCO munkacsoport megbeszéléssel indult, amelyet hivatalos vacsora követett. Szombaton megtekintették a házigazda Piemont régió standját. A világörökségi szőlőművelés című kerekasztal beszélgetésen Török Dezső vetítéssel egybekötött előadásában részletesen bemutatta Tokaj-Hegyalját. Délután az Extrém szőlőművelés – meredek vidékek és szigetek szőlői workshopon vett részt a megyei delegáció, illetve megtekintették a Terra Madre Salone del gusto kiállítást és a vásárt.
A rendezvény kitűnő lehetőséget biztosított arra, hogy megyénk képviselői európai borászati szakemberekkel tanácskozzanak, illetve a Tokaj-Hegyaljai szőlőművelés és borkészítés jellegzetességeit bemutassák. Természetesen arra is lehetőség volt, hogy a külföldi vendégek megkóstolják a tokaji borokat.
A nagyszabású piemonti nemzetközi vásárt a helyi agrár termékek népszerűsítésére, a fenntartható mezőgazdasági termelés, a megfontolt fogyasztást propagálására hozták létre. Az árubemutatók mellett szakmai tanácskozásokat is rendeznek.
A különleges, európai borokat bemutató és népszerűsítő programjával az AREV első alkalommal volt részese a Terra Madre Salone del gustonak.