HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Véradók köszöntése

2016. november 29. (kedd) 10:05
 
„A vérrel együtt nem csak egy darabot adnak a testükből, hanem a lelkük egy szeletével is megajándékozzák embertársaikat. Ezzel a nemes gesztussal az önökben élő jóságot is tovább adják” – méltatta az önkénteseket Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke a Magyar Vöröskereszt hétfő kora este, a Megyeházán rendezett véradó ünnepségén.

A közgyűlés elnöke szólt az önzetlen segítségnyújtás társadalmi fontosságáról.  Az alkalmat megragadva minden donornak megköszönte a véradáson való részvételét, s egyúttal felhívta a figyelmet a véradói kör bővítésére, különös tekintettel a fiatalok bevonására, hogy a jövőben is folyamatosan biztosítva legyen a vérellátás.

[0_960] verado2.JPG

Kiss János, Miskolc alpolgármestere ugyancsak meleg szavakkal fejezte ki háláját a véradóknak. A véradás üzenete a társadalom, a rászorulók számára: „soha nem marad egyedül.” A legtöbbet adják egymásnak, névtelenül, amit adhatnak, a vérüket.  Dr. Molnár Attila, a Miskolci Területi Vérellátó vezetője  kiemelte, hogy a véradók napja az 1988-as alapítása óta a méltó helyére került, kifejezi a tevékenység társadalmi megbecsülését. Tolmácsolta a betegek köszönetét a véradóknak, s megemlékezett a véradás szervezők munkájáról is.

[1_960] verado3.JPG

Ezt követően a Ferenczy Sándor szakközép diákjai adtak kulturális műsort, majd Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója köszöntötte a véradókat  és a vendégeket. Megköszönte a donorok sok éves, évtizedes segítségét.

Az ünnepség zárásaként elismeréseket adtak át a sokszoros véradóknak.

Vissza