HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A Miskolci mézes mogyorós torta nyerte a Miskolc torta 2017 címet

2017. február 17. (péntek) 08:49
 
Idén a kellemesen mézes, mogyorós ízvilágú, látványra is megkapó tortát választották Miskolc tortájának.

A belvárosi Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kapta meg a diósgyőri törökmogyorófa legendájához köthető Miskolci mézes mogyorós tortájáért a jeles elismerést.

[1_960] 2-t.JPGA miskolci TDM, a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Nonprofit Kft. a miskolci járásban működő cukrászatok számára hirdette meg hagyományteremtő céllal, már negyedik alkalommal a Miskolc torta 2017 versenyt. A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang rendezvényeihez kapcsolódó pályázat sajtótájékoztatóval egybekötött eredményhirdetésére a Művészetek Házában került sor csütörtök délután. A szakmai zsűri elnöke Lazányi János miskolci mestercukrász, tagjai Mátyás Rudolf Oscar díjas világbajnok mesterszakács, Garbóczi Ferenc szikszói mestercukrász.
A pályázati feltételek között szerepelt, hogy a torta magyaros ízvilágú legyen, természetes hozzávalókat tartalmazzon és kreatív új ötlet, ugyanakkor mindennapos elkészítésre alkalmas saját receptúra szerint készüljön.

[6_960] 4-t.JPG 
Az előző évben a versenyre már nevezett tortával ez évben pályázni nem lehetett. Minden cukrászat csak egy tortával nevezhetett. A zsűri fentieken túl vizsgálta a küllemet, a szín- és az ízharmóniát is. Idén hét jelentkezőből öt adta le a tortáit határidőre.

A pályázók átadták a torta készítésének technológiai leírását és a felhasznált nyersanyagok listáját is, mely tájékoztatóként és kontrollként szolgált az értékeléshez, illetve a természetes hozzávalók ellenőrzéséhez.

[2_960] 3-t.JPGAz eredményhirdetésen a szervező nevében Nagy Júlia TDM menedzser köszöntötte a megjelenteket. A zsűri elnöke a nyertes torta készítőjének oklevelet adott át, mely a vállalkozást egy évig jogosítja fel a „Miskolc torta 2017” kitüntető cím viselésére, de a többi pályázó is emléklapot kapott, elismerve a verseny szakmai színvonalához történő hozzájárulásukat. A szervező a torták mellett a pályázók nevét és az általuk készített torták elnevezését is nyilvánosságra hozta.

[3_960] 5-t_dijazottak.jpg

A nyertes vállalkozás mellett a Rossita Kisvendéglő "Miskolci körtés mogyorós", az Avasi Cukrászda "Nyári tizedes" és a Balajti Cukrászda "Bükkaljai, zamatos karamellás" és az Éden Cukrászda "Maccacupi" elnevezésű tortái is kivívták a szakmai zsűri elismerését, a kiírási feltételek értelmében azonban csak egy nyertes torta kihirdetésére volt lehetőség.

[4_960] 6-t_tortak.jpg
 Az új Miskolc torta hamarosan kapható lesz a Tourinform irodával és Miskolc Bolttal egy helyiségben működő Miskolc Café-ban, illetve a miskolci TDM igyekszik minél több helyen, marketing kiadványokban bemutatni a díjnyertes terméket.

[5_960] 7-t.JPGA Miskolc torta hozzájárul ahhoz, hogy a miskolci, helyi, értékes alapanyagokból készült termékeket megízlelhessék az ország minden pontján és népszerűsítse városunk gasztronómiai kultúráját.

(fotók: Kulcs Magazin)

Vissza