HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Ligabajnok a DVTK

2017. március 23. (csütörtök) 07:12
 
A DVTK Jegesmedvék csapata sorozatban harmadszor zárt az élen a jégkorong MOL Ligában, miután a döntő ötödik mérkőzésén szerdán hazai pályán egygólos hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a MAC Budapestet, és ezzel 4-1-re megnyerte a párharcolt.

 Eredmény:
DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
-------------------------------------------------
gólszerzők: Hajós (47.), Pavuk (59.), illetve Terbócs (34.)
    A párharc végeredménye: 4-1, a DVTK Jegesmedvék javára

[0_960] jegkorongbajnok.jpg

MTI Fotó: Vajda János


    A döntő ötödik mérkőzésével töltötte le a második találkozó után kapott büntetését a hazaiak játékosa, Magosi Bálint, akire így ezúttal sem számíthatott az amerikai szakvezető, Douglas Bradley . A tavalyi döntő mind a négy összecsapását a borsodiak nyerték, míg a mostani idény alapszakaszában a másodikként záró MAC háromszor győzött négy mérkőzésből.

    A telt ház előtt lejátszott összecsapáson a hazaiak kezdtek jobban, ám sem ők, sem a harmad végére feljavuló vendégek nem találtak be az első húsz percben.

    A második felvonás jóval nagyobb iramban telt, és mindkét együttes jól, fegyelmezetten védekezett. A vezetést Terbócs István szerezte meg a fővárosiaknak egy remek egyéni megoldásból.

    A záró felvonás 7. percében jött az egyenlítés Hajós Roland révén, aki a saját lövése után csapott le a korongra a határozatlan védők között. A MAC  újra vezetést szerezhetett volna, ám Nagy Gergő büntetőt hibázott. Ez másfél perccel a dudaszó előtt bosszulta meg magát, amikor Pavuk Attila szemfüles mozdulattal juttatta Bálizs Bence kapujába a korongot. A hajrában kapus nélkül próbálkozott a MAC, ám kapuba találnia nem sikerült.

    "Nagyszerű szezonon vagyunk túl, a fiúk az edzőtábor első napjától fogva elhivatottan dolgoztak. Leírhatatlanul jó érzés bajnoki címet nyerni" - mondta a lefújás után az M4 Sportnak Douglas Bradley.

    A vendégek vezetőedzője, Majoross Gergely hangsúlyozta, a DVTK megérdemelten nyerte meg a bajnoki címet. "Sajnos, nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amelyet vártunk magunktól, ma játszottunk először úgy, ahogy végig kellett volna" - vélekedett. A miskolci együttes az első, amely egymást követő három esztendőben megnyerte a MOL Ligát, és egyben megszerezte a magyar bajnoki címet is.

(MTI)

Vissza