HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Születésnap

2017. március 24. (péntek) 01:10
(Jeney Edit jegyzete) Tíz év alatt a kis, csenevész meggyfám terebélyessé nőtt, a lányom általános iskolásból egyetemista nővé ért. És ezen időszak alatt elveszítettem az egyik legszeretettebb hozzátartozómat.

Mennyi mindent megélünk a magánéletben tíz esztendő alatt! Ha tágítjuk a kört, a lakóhelyünkön is sok változást fel tudunk sorolni, a sajtón keresztül értesülünk az országos eseményekről, tervekről, koncepciókról. Természetes igényünk, hogy a megyénkkel kapcsolatban szintén „képben” legyünk, hisz ez a közigazgatási egység éppen az imént említett, körülöttünk lévő két koncentrikus „kör” között helyezkedik el. Többek között ez indokolta, hogy az megyei önkormányzat annak idején útjára bocsátott egy olyan havilapot, melyet ingyen vehetnek kezükbe az itt élő családok tagjai. Az épp most, március idusán tinédzser korba forduló Kulcs Magazin eddig megjelent példányait gondolatban gyorsan átlapozva látható, hogy mindig volt neki valami központi, több számon átnyúló témája.

Emlékszem, a kezdeti időkben igyekeztünk színesen, ha sikerült, riportban bemutatni az akkor még megyei önkormányzat által fenntartott intézményeket. Aztán régiónk turisztikai célpontjait vettük sorra… S ugorva az időben: az utóbbi néhány esztendőben pedig kiemelt figyelmet szentelünk a megyei értéktárba hivatalosan is felvett, egyre szaporodó kincseinknek. (Hogy csak néhányat említsek meg a számomra legkedvesebbek közül: a nagy szellemi, lelki megújulást is szimbolizáló Vizsolyi Biblia, Kazinczy-életmű vagy például az LKM-es múltamra is emlékeztető diósgyőri ipari hagyományok…) A teljesség igénye nélküli felsorolásomból nem maradhat ki az, hogy rendszeresen ismertetjük a megyei önkormányzat döntéseit, eseményeit, koncepcióit. Fejlesztésekben sem akartunk lemaradni, az új olvasói igényeknek megfelelően ott vagyunk az interneten és a fészbukon is. Bevallom, szívesen írom meg hónapról hónapra e lapba, a szokásos harmadik oldalra a jegyzeteimet.

Ezek után mi mást kívánhatnék, mint hogy Isten éltesse a Kulcs Magazint – velünk együtt – a következő tíz esztendőben is! 

Vissza