HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Kulcs jubileum

2017. március 29. (szerda) 10:34
 
Tíz évvel ezelőtt, 2007 márciusában jelent meg a megyei önkormányzat lapjának, a Kulcs Magazinnak az első száma. A jubileum alkalmából partnertalálkozót tartottak kedden a Megyeháza dísztermében.

A rendezvényen a megyei önkormányzat vezetői, Török Dezső, a közgyűlés elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka, a közgyűlés alelnöke és dr. Kovács János megyei  főjegyzőés közgyűlési képviselők mellett jelen volt a Kulcs Magazin stábja, valamint polgármesterek és üzleti partnerek.

[1_960] km1.JPG

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében emlékeztetett rá, hogy a Kulcs Magazin nem jöhetett volna létre, ha nem alakul ki körülötte egy alkotói közösség, egy stabil csapat. Az alkalmat megragadva megköszönte az elmúlt tíz évben végzett munkát. Felidézte a kezdeteket, amikor célként tűzték ki, hogy a lap havonta tájékoztassa  Borsod-Abaúj-Zemplén lakosságát a megyei önkormányzat munkájáról, a szűkebb pátria történéseiről, az elért eredményekről. Az önkormányzat feladatai azóta megváltoztak, az intézményfenntartás helyett a terület- és településfejlesztés került a középpontba, a Kulcs célja viszont változatlan. A korral haladva a lap elérhető az interneten és a közösségi médiában is.  „Kívánom, hogy a Kulcs Magazin a jövőben is hűséges krónikása legyen munkánknak, folyamatosan tájékoztassa a megyében élőket” – zárta köszöntőjét a közgyűlés elnöke.

 Ezt követően Orosz Gábor,  a lapot kiadó Kulcs-Tour Kft. ügyvezető igazgatója tartott prezentációt a lap történetéről és jelenéről. A kezdeteket felidézve szólt a célokról, elárulta hogyan is született a lap neve, majd pár összesítő adattal jellemezte az elmúlt évtizedet, amely idő alatt 123 lapszám jelent meg összesen 20,69 millió példányban. A lapban eddig 174 településről jelent meg írás, amely szép szám, de tekintettel arra, hogy Borsod-Abaúj-Zemplénben 358 település van Abaújalpártól Zubogyig még lehet fejlődni ezen a téren. A legnagyobb példányszámú lap a megyében.

[3_960] kulcs3.jpg

Emlékeztetett rá, hogy a Kulcs Magazin számára mindig is fontos volt a lehető legnagyobb saját bevétel elérése. Az önkormányzat gondoskodása mellett ez is szerepet játszott abban, hogy az országban tudomása szerint a kategóriájában egyedüli a Kulcs Magazin. Ezt követően bemutatta a jubileum alkalmából megújult külsőt, tördelési koncepciót.

[0_960] km5.JPG

A prezentációt követően dr. Kovács János, megyei főjegyző mondott pohárköszöntőt. Emlékezett az elmúlt tíz évre, a változásokra. A lappal kapcsolatban kiemelte az önkormányzat munkájával, a megyében történő innovációkkal kapcsolatos tájékoztatás fontosságát.

[2_960] kulcs4.jpg

A születésnapi tortát Marczin Eszter, a Kulcs Magazin főszerkesztője vágta fel.

További képek:  https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=1946096238952892

Vissza