HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Rehabilitációs munkahelyeket létesítenek

2017. május 2. (kedd) 10:00
 
Csökkent munkaképességüket foglalkoztató üzemet nyitnak Harsányban az egykori református iskola épületben a tervek alapján júniusban. Az üzem harsányi illetve a környékbeli településeken élő, rehabilitációs járulékban részesülőknek kínál munkalehetőséget.

A projekt első része már több hónapja elkezdődött, megtörtént a munkavállalók egy részének felvétele és otthoni bedolgozásos módszerrel elkezdődött a termék-előállítás is. A  majdani üzemnek helyt adó ingatlan felújítási munkálatai a napokban fejeződnek be. Megtörtént az épület belső felújítása, a belő terek és az ablakok festése, illetve a külső homlokzat helyreállítása és a csatorna cseréje.

[0_960] epulet.jpg

„Az önkormányzatunk mindenben támogatta, koordinálta, az üzem létrehozását, azon kívül, hogy folyamatos párbeszédet folytattunk a beruházókkal, a református egyházzal és a különböző hivatalokkal, a település vezetése anyagilag is segítette az épület felújítását. Nagy öröm számomra, hogy újabb középület újul meg és, hogy tovább javul a munkaügyi helyzetünk, ezen túl Harsányban mindenki egészségügyi állapotának megfelelő munkához tud jutni.”- mondta Szabó Gergely polgármester.

Vissza