HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Két borsodi, egy pont

2017. május 7. (vasárnap) 09:54
 
A már kiesett Gyirmót a 93. percben szerzett góllal 1-1-es döntetlent játszott a vendég Diósgyőrrel szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában. A kövesd otthon szenvedett 5-1-es megalázó vereséget a Kispesttől.

 OTP Bank Liga, 30. forduló:
Gyirmót FC-Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)
------------------------------------
Győr-Gyirmót, 1000 néző, v.: Karakó
    gólszerző: Radeljic (93.), illetve Makrai (2.)
    sárga lap: Simon A. (28.), illetve Karan (34.), Szarka (67.)
 
    Gyirmót FC:    
    -----------
Nagy - Sebastian, Bojovic, Radeljic, Szegi (Bori, 69.) - Kiss M., Simon Á. - Vass, Simon A., Madarász (Szalánszki, 55.) - Novák (Máté, 76.)
 
    Diósgyőri VTK:
    -------------
Antal - Eperjesi, Makrai (Szabó, 87.), Karan, Tamás - Vela, Mevoungou, Busai, Ugrai (Fülöp, 69.) - Novothny, Szarka (Dausvili, 81.)
 
    Az élvonaltól egy idény után búcsúzó Gyirmót már a második percben hátrányba került, és a folytatásban is a Diósgyőr játszott mezőnyfölényben, időnként teljesen beszorítva kapujuk elé a hazaiakat. A szünet előtt a sereghajtó is vezetett néhány támadást, de komoly gólveszélyt nem tudott kialakítani.

    Térfélcsere után töbször is növelhette volna előnyét a kiesés elől menekülő DVTK, majd a házigazdák rákapcsoltak, így kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. A hátralévő időben javarészt a két 16-os között zajlott a játék, a kapusoknak elvétve akadt dolguk, mígnem a Gyirmót a meccs utolsó percében Radeljic 18 méteres, remek kapáslövésével megmentett egy pontot.

Ha nem megy a kupi cseréld le a madámot - tartja a mondás, s Mezőkövesden nem várták be, hogy az ősszel jól szereplő csapat kieső helyre csússzon, hanem a héten elküldték a csúnyán leszerepelt Szivicset. Az utód azonban nem tudott csak az első félidőre csodát tenni. Akkor még vezetett a Honvéd, majd a bajnokesélyes Kispest elgázolta őket. A DVTK-nál bejött az edzőváltás, Bódoggal megtáltosodott a csapat, viszont egy rossz felszabadítás (elemiben is tanítják a védőknek, hogy tilos középre fejelni) miatt elvesztett két pont még könnyen lehet, hogy a végelszámolásban nagyon fog hiányozni.

(MTI- Kulcs Magazin)


Vissza