HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Adományoztak a Civil Szalonosok

2017. május 12. (péntek) 23:26
 
2017. május 9-én ünnepelte fennállásának 15 évfordulóját a Tiszaújvárosi Civil Szalon Városbarát üzletemberek klubja.

Az egyesületi formában működő civil szervezetet lokálpatrióta vállalkozók, művészek és egyéb területeken jeleskedő szakemberek alkotják. A Civil Szalon kiemelt céljai között Tiszaújváros gazdasági, kulturális, turisztikai fejlődésének elősegítése, vállalkozásbarát társadalmi környezet építése és ápolása, társadalmi, kulturális, ismeretterjesztő városi rendezvények szervezése, hagyományápolás, hagyományőrzés valamint karitatív tevékenység végzése szerepel.

[2_960] civil_szalon.JPG

Tiszaújváros polgármestere, Bráz György köszöntötte a Civil Szalon tagjait, a megjelent hozzátartozókat, meghívott vendégeket és a sajtó képviselőit. Beszédében kiemelte, hogy őszinte büszkeséggel tölti egy ilyen eredményesen működő másfél évtizedes múltra visszatekintő civil szervezet működése a városban. Majd az egyesület elnökének Kolosai Katalinnak egy jelképes ajándék átnyújtásával megköszönte szervezetük eddigi tevékenységét.

[3_960] adomany_atadas.JPG

[0_960] adomany.jpg/b-j/:Bodnárné dr. Örley Gabriella (ügyvéd),  Fr. Lourduraju Chavvakula (verbita misszionárius atya), Kecskeméti Mónika (pszichológus)

Az idén úgy határozott a Civil Szalon tagsága, hogy az eddigi tevékenységükön felül a tagsági díj közel 20%-át is jótékonysági célra fordítják. Azt est fénypontja a Köröm- Girincs- Kiscsécs községben tevékenykedő Verbita misszió tevékenységének támogatására átnyújtott adomány átadása volt, melyet Fr. Lourduraju Chavvakula (a mindenki által csak Lurdu –nak ismert, és szólított) verbita misszionárius atya vett át. Az Civil Szalon adományából a Girincsi plébánia konyha-étkező és foglalkoztató termének berendezése, felszerelése, valamint a kert öntöző berendezésének kiépítése valósul meg.

[4_960] IMG_9839.jpg/b-j/: Török Dezső (a megyei közgyűlés elnöke), Lehmann Tibor (Magyar Triatlon Szövetség szakmai alenöke) és Márkus Balázs (a Triatlon Nagyhét szervezőbizottságának társelnöke)

[1_960] IMG_9858_.jpg

A Tiszaújvárosi Civil Szalon nem csak egy hivatalosan létrejött, egyesületi formában működő lokálpatrióta szervezet, hanem egy igazi baráti társaság, akik tiszteletben tartják egymás véleményét, nézeteit, gondolkodásmódját  - immáron 15 éve!

Vissza