HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A TechCsajoké a jövő!

2017. május 22. (hétfő) 13:45
 
Nagy érdeklődés mellett zajlott május 19-én, pénteken „A techCsajoké a jövő!” elnevezésű programsorozat miskolci rendezvénye.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által szervezett – az Elmü-Émász által támogatott – pályaorientációs esemény célja a technikai irányú szakok iránti érdeklődés felkeltése, illetve növelése a leendő női hallgatók – azaz a ma 14-18 éves lányok – körében.

[1_960] 2-t.JPGMiskolcon, a Herman Ottó Gimnázium Sportcsarnokában a nap folyamán több száz fiatal, leendő „techCsaj” nézte végig a bemutatkozó cégek standjait, és hallgatta meg a köszöntőket, izgalmas tájékoztatókat.

[6_960] 3-t.JPG

A rendezvényen jelen volt többek között: Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, Bihall Tamás, a BOKIK elnöke, Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere, Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja és Dr. Marie-Theres Thiell, az ELMÜ-ÉMÁSZ-csoport elnöke.

[7_960] techcsajok2.jpg

A BOKIK munkatársai saját standon várták az érdeklődő fiatalokat. Több cég, így egyebek között a FUX Zrt., az Aluinvent Zrt., a BorsodChem, a Bosch és a General Electric is bemutatkozott Miskolcon.

Fotó összeállításunkat itt tekinthetik meg:  https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=1980051122224070

(fotók: Kulcs Magazin)

Vissza