HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Bajnok a Honvéd, bennmaradt a Diósgyőr!

2017. május 27. (szombat) 21:27
 
A Debrecen 3-1-re nyert a Diósgyőr vendégeként Mezőkövesden, mivel azonban az MTK nem tudott győzni Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, mindkét gárda megőrizte élvonalbeli tagságát. A Honvéd 1-0-ra legyőzte a Videotont és bajnok, a Mezőkövesd 1-1-et játszott a Vasassal.


    OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 1-3 (0-2)
-------------------------------------
Mezőkövesd, 4014 néző v.: Erdős
    gólszerzők: Ugrai (91.), illetve Jovanovic (9.), Szatmári (45+2.), Könyves (82.)
    sárga lap: Filip (48.), Mészáros (54.)

    Diósgyőri VTK: Rados - Eperjesi, Karan, Tamás, Dausvili -  Vela, Busai (Fülöp, 85.), Villar (Ternován, 74.) - Makrai (Ugrai, a szünetben), Szarka, Novothy

    Debreceni VSC: Danilovic - Osváth, Brkovic (Szatmári, 34.), Mészáros, Ferenczi J.  - Könyves, Tőzsér, Filip, Jovanovic (Nagy K., 86.)- Holman, Feltscher (Sekulic, 77.)

    A Debrecen Rados hibájából gyorsan vezetést szerzett, ez pedig megalapozta a találkozót, hiszen így még inkább támadnia kellett a Diósgyőrnek. A miskolciak mentek is előre, de képtelenek voltak komolyabb helyezet kialakítani. A félidő végén, már a hosszabbítás harmadik percében rendkívül nehéz helyzetbe került a DVTK, hiszen Tőzsér szabadrúgása után a csereként pályára lépő Szatmári góljával megduplázta előnyét a Debrecen.

    A fordulást követően a Debrecen a kontrákra rendezkedett be, a Diósgyőr megpróbálta folyamatos nyomás alatt tartani riválisát, amely gyors ellenakciókból dönthette volna el végleg a három pont sorsát. A 71. percben az első gólt szerző Jovanovic egy ilyen támadás végén a kapufát találta el. Az összecsapás végül a 82. percben dőlt el, amikor Könyves érkezett remekül egy beadásra. A Diósgyőr innentől kezdve csak abban reménykedhetett, hogy az MTK nem győz Pakson.

    Mivel a kék-fehérek 1-1-re végeztek Pakson, így a Diósgyőr - amely Ugrai révén az utolsó pillanatokban egy szépségdíjas góllal szépített - is bennmaradt.

(MTI-Kulcsmagazin)


Vissza