HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Magyar jeles – Kiss Kata köszönete és köszöntése

2017. június 9. (péntek) 20:28
 
A Kiss Kata Zenekar legújabb kiadványa, a Magyarból jeles című album megyei bemutatóján, június 8-án a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban rendezett ünnepségen.

A Sályból indult Kiss Kata köszönetet mondott mindazoknak, akik elindították ezen a pályán, akiktől támogatást, segítséget kapott az együttes. Így – ahogy az énekesnő fogalmazott – ez a lemezbemutató leginkább a köszönetről szólt.

Negyven kisdiák, a miskolci Jókai Mór Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Oktatási Intézmény kórusa énekelt együtt Kiss Katával a könyvtári lemezbemutató nyitányaként, majd Kégl Ildikó újságíró beszélt a Kiss Kata Zenekar munkásságának jelentőségéről. A könyvtári lemezbemutató elején levetítették a monoki önkormányzat támogatásával készült Kossuth Lajos azt üzenete… című rapes-rockos feldolgozás videoklipjét is.

[2_960] 2.JPG

/b-J/: Kégl Ildikó újságíró,  Kiss Kata, Dr. Prókai Margit könyvtárigazgató, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Szabó Gergely Harsány polgármestere

Dr. Prókai Margit könyvtárigazgató köszöntőjében elmondta, hogy fontosnak tartja: minél több település könyvtárába eljusson a Magyar jeles című album és a Kiss Kata Zenekar. Mivel a CD a dalok zenekíséretét is tartalmazza, ezt felhasználhatják az iskolai kórusok, alkalmi énekegyüttesek a helyi ünnepségeken. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy nagyon fontos a közös éneklés, a közös ünneplés, és ehhez jelentős mértékben hozzájárulhat a zenekar. Szabó Gergely Harsány polgármestere elsősorban azért mondott köszönetet, hogy Kiss Katáék kezdeményezésére a településükön elindult A zene benned van! című oktatási program, melynek révén a harsányi gyerekek sikeresen szerepeltek egy olaszországi fesztiválon, és ez az élmény, a közös éneklés, a magyar kultúra népszerűsítése jelentős mértékben hozzájárult a szülőföldhöz, a közösséghez való kötődéshez.

[1_960] 1.JPG

A lemezbemutató zárásaként Kiss Kata és Bikics Tibor, a zenekar billentyűse a Bekecsről érkezett diákokkal énekelte együtt a Magyar vagyok című dalt.

További képek:  https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=1992382224324293

(fotók: Kulcs Magazin)

Vissza