HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Családbarát Felsőzsolca

2017. július 14. (péntek) 11:05
 
Régi vágya valósul meg Felsőzsolcának, ugyanis több mint 50 millió forintot nyertek szociális alapszolgáltatások fejlesztésére.

A Magyar Államkincstár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának értesítése szerint már az idén hozzákezdhetnek a Családgondozó Központ teljes korszerűsítéséhez. A Kassai utcán található épület jelentős károkat szenvedett a 2010-es árvíz idején, akkor csak a legszükségesebb helyreállításra volt lehetőség.

 Az intézmény személyes gondoskodást nyújt- társulás formájában- a Felsőzsolca és Sajópálfala térségében élő, szociálisan  rászorulóknak.  Feladata az, hogy az ellátási területén, az igénylők részére saját otthonukban és lakókörnyezetükben, önálló életvitelük fenntartásában, valamint egészségi, mentális állapotukból, vagy más okból származó problémáik megoldásában segítséget nyújtson. Jelenleg mintegy 100 személy térítésmentes étkeztetését végzik és több mint félszáz fő részesül valamilyen nappali ellátásban.  

[0_960] zsolca2.jpg

A projekt egyik fontos célja hogy az idősek részére olyan családbarát tér  is megvalósuljon, ahol  szinte otthoni környezetben családias hangulatban tölthetik el napjaikat,  teljes ellátás mellett. Ebbe a programba bekapcsolják a központ udvarán lévő  játszóteret is. A nagyszabású átépítés során sor kerül a nyílászárók cseréjére, az épületgépészeti berendezések korszerűsítésére de fontos része az építkezésnek a valamennyi fogyatékossági csoportra kiterjedő komplex akadálymentesítés is .A tervben szereplő napkollektoros rendszer megvalósításával  éves szinten mintegy 30 %-os energiaköltség megtakarítást érnek majd el.

Vissza