HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Parádés első félidő után fölényes diadal

2017. július 20. (csütörtök) 13:28
 
Szenzációs első félidei játékának köszönhetően Miskolc megnyerte utolsó mérkőzését az Egyetemi kosárlabda Európa-bajnokságon. Bár mindkét férfi együttesünk – a házigazda Miskolc mellett a Debreceni Egyetem csapata – az alsóházban folytatja Eb-szereplését, a két gárda győzelemmel és jó játékkal zárta a csoportkört, ami biztató lehet a pénteken kezdődő helyosztóra.

A Miskolci Egyetem csapata pénteken 13:45-től játszik a Generali Arénában a portugál Aveiró Egyetem csapatával, és ha azt megnyeri, akkor szombaton időben ugyanekkor lép pályára a Jégcsarnokban, hogy az alsóházban előkelő helyen végezzen. Ennyi előre tekintés után vissza a miskolciak utolsó csoportmérkőzéséhez.

Miskolci Egyetem - Primorska Egyetem 92-68 (20-13, 33-17, 22-23, 17-15)

Miskolc, Generali Aréna, 400 néző. V.: Dmitriev (orosz), Rhaiem (francia) 

Miskolc: Takács 5/3, Orosz 7, KOPASZ 18/6, LIPPAI 15, Kővágó-Laska 7. Cs.: SZEPESI 17/12, MÁTÉ 12, SZÖGI 11/3, Baptiszta, Horváth M., Jurányi.

Kisebb térdsérülés miatt a miskolciaknál az egyik "palánk alatti erő", Béres Dávid civilben figyelte társait. A helyzet hasonló volt, mint a Debrecen meccsén, itt is két nyeretlen csapott össze, s Kopasz Márton egy jó büntetőjével a hazaiak szereztek vezetést. Szlovén válasz után Kopasz egy triplát is beemelt, majd alapvonali bedobás figura végén volt eredményes. Az első 8 hazai pontot Kopasz szerezte, majd 4 perc elteltével ügyes centerjáték után Kővágó-Laska Márk is "beköszönt" a szervezetten védekező hazaiak ellen gyengén dobó szlovén csapatnak. A negyed közepén a gyors indításból Orosz Bence 9 pontosra növelte a miskolci előnyt, de erre rögtön jött egy szlovén hármas. A negyed második felében a küzdelem dominált, a szakasz hajrájában Szepesi Szabolcs emelt be egy triplát, 7 ponttal vezetett 10 perc után a Miskolc.

[0_960] kosar.jpg

 (A felvétel korábbi meccsen készült)

A második szakasz elején Máté Balázs egy jó büntetője, majd Szepesi duplája után 10 pontosra nőtt a hazai előny. A meccsről meccsre jobban játszó miskolciak vezettek néhány szemre is tetszetős, szellemes akciót, s Máté eredményessége révén tartották 10 pont körüli előnyüket. A szakasz közepén Szögi Ádám hármasa, majd Máté 2+1-es akciója után 16 pontosra nőtt a Miskolc előnye. A félidő hajrája egyértelműen a percről percre felszabadultabban játszó vendéglátóé volt, Szepesi újabb triplájával 20 pontosra nőtt a különbség, és egy 10-0-t "repesztett" Drahos Gábor legénysége. A félidő végén elérte az 50 pontot a Miskolc, az előző két meccsen a teljes játékidőben nem érték el ezt a pontszámot a torna házigazdái. A félidő végén Szepesi még beemelte negyedik tripláját, így 23 pontos előnnyel mehettek pihenőre a hazaiak.

A második félidő elején ismét Kopasz sziporkázott, zsákolt, majd visszapöckölt egy lepattanót, s újabb triplát dobott. A szlovén fiúk is vezettek pár ügyes akciót, nagy adok-kapok alakult ki, kevés védekezéssel. Szünet után állandósult a 25 pont körüli miskolci vezetés, simán verte szlovén ellenfelét Drahos Gábor legénysége.


Vissza