HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

A Kulcs elintézte: kicserélik a táblát

2017. október 10. (kedd) 09:22
 
A Miskolcon közlekedők nagy örömére a közelmúltban elkészült az Ifjúság útja alsó szakaszának teljes burkolatcserével járó felújítása. A kereszteződésben viszont rossz táblát szereltek fel, amely balesetveszélyest is előidézhet. A Kulcs Magazin a problémát érzékelve a rendőrséghez fordult. A hatóság intézkedett, kicserélik a közlekedési táblát.

Ha megnézik a fotót, akkor látják, hogy mást mutat a tábla (balra kanyarodást is enged) és mást a közlekedési lámpa. Melyik a valós? – tettük fel a költői kérdést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságnak. A helyszín ismeretében  csak egy válasz lehetett. Alább olvashatják Rozgonyi Zsolt, rendőr alezredes tájékoztatását.

„A felvétel alapján a jobbra kiegészítő nyíl szabad jelzésére csak  jobbra szabad kanyarodni.  A 3 foncsoros fényjelző készülék tilos jelzésében lévő ábrák alapján a kereszteződésben egyenesen és jobbra haladóknak mutat tilos jelzést,  amely jelzés a közúti jelzőtáblán lévő ábrával nem egyezik meg. Megjegyzem a jelzőlámpa zöld foncsorának jelzése nem látható, amennyiben az telezöld, akkor a zöld jelzésre a járművek mindhárom irányban haladhatnak. Ha a jelzés megegyezik a piros foncsorral,  akkor a járművek csak egyenesen és jobbra közlekedhetnek.


[0_960] tabla.jpg
Amennyiben a jelzőberendezés nem működik a jelzőtábla jelzését kell figyelembe venni és mindhárom irányba szabad közlekedni.

Tájékoztatom, hogy a közút kezelőjével a kapcsolatfelvétel megtörtént,  tájékoztatása alapján a útjavítást kivitelező cég a munka befejezését követően nem állította vissza az eredeti forgalmi rendet. A közút kezelője a mai napon a kintfelejtett közúti jelzőtábla levételére  intézkedik.

A kérdéses forgalmi sávból csak egyenesen és jobbra lehet közlekedni.”

Vissza