HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

„Tudjuk jelezni, hogy merre haladunk”

2017. október 18. (szerda) 18:47
 
Borsod-Abaúj-Zemplén megyei éghajlatváltozási workshopot rendeztek szerdán a Megyeházán az oktatási és kulturális intézmények számára.

A tanácskozást megtisztelte részvételével több önkormányzati vezető is, valamint Orosz Atanáz, miskolci görög katolikus megyéspüspök.

[0_960] kvforum.jpg

Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, mint házigazda köszöntötte a vendégeket. A megyei klímastratégia elkészítésével és a kapcsolódó szemléletformálást megcélzó uniós projekttel kapcsolatban elmondta: „a munka elkezdődött. Tudjuk jelezni, hogy merre haladjunk.”  Tájékoztatásként az online tanácsadástól a megyei környezetvédelmi programig ismertette az eddig elvégzett feladatokat. Az elkészült dokumentumok útmutatás az itt élők, tevékenykedők számára, hogy „ne hagyjunk nagy ökológiai lábnyomot.”

Dr. Fancsik Tamás, a konzorciumi partner Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat megbízott elnökhelyettese köszöntőjében az elvégzett munkára utalva megjegyezte, hogy dübörög a pályázat, amely valódi célja a szemlélet- és tudatformálás. Az egykoron nehéziparáról, füstölgő kéményeiről ismert megyében egyre inkább figyelembe veszik az adottságokat, előtérbe kerül az idegenforgalom.

[1_960] kvforum2.jpg

A tanácskozás keretében dr. Borovics Attila, a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti Tudományos Intézet igazgatója a klímaváltozás okozta hatások és lehetséges gyakorlati válaszokról értekezett. „Tengerben a csepp, cseppekből a tenger”  címen a környezeti nevelésről szólt Szmoradné Tóth Erika, az ANPI munkatársa. Az erdei iskolákban folyó környezeti nevelésről Rencsiné Ágh Márta, az Északerdő Zrt. humánpolitikai osztályvezetője tartott előadást. Kajner Péter, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat szakértője ismertette a megyei klímastratégia hatékony szemléletformálási  eszköztárát.

Vissza