HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

A ME-Kart nyert

2017. október 25. (szerda) 10:11
 
Idén is megrendezték a Techtogether Automotive Hungary-t, amelyet a Miskolci Egyetem ME-Kart mérnökcsapata nyert. Az első helyezés mellett különdíjakat is begyűjtöttek az Automotive Hungary járműipari szakkiállítással egy időben és helyen rendezett megmérettetésen.

A versenyre tizenhat olyan csapat kapott meghívást, amelynek tagjai egyetemi tanulmányaik mellett járművet építenek. A rendezvényen a csapatoknak több fronton kellett teljesíteniük: megkapták a támogató cégek által összeállított szakmai, műszaki témájú feladatsorokat, a csapatok egy-egy tagja mindhárom nap előadást tartott a fejlesztésükről, illetve a kerekasztal-beszélgetéseken elhangzott témákból.

[0_960] mecart.jpg

A rendezvény második és utolsó napján a mérnökhallgatók játékos formában komoly műszaki problémákat oldottak meg, ezen kívül több, előzetes felkészülést igénylő feladatot is kidolgoztak. Az ehhez szükséges gépészeti, villamosmérnöki és minőségirányítási ismereteken túl a hallgatóknak többek között a neutronszórási anyagvizsgálati technikával is meg kellett barátkozniuk.

Vissza