HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Most is a Balmaz nyert...

2017. november 5. (vasárnap) 11:12
 
Az újonc Balmazújváros a 94. percben büntetőből szerzett góllal 2-1-re győzött Debrecenben, a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában. A Kövesd 4-0-ra kapott ki a Viditől és továbbra is utolsó.

A DVTK sorozatban három megnyert mérkőzés után kapott ki, míg Horváth Ferenc együttese harmadszor nyert a szezonban, s a tizedik helyre lépett előre a tabellán.
    OTP Bank Liga, 15. forduló:
Diósgyőri VTK-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-2 (1-1)
------------------------------------------------
Debrecen, 1968 néző, v.: Farkas
    gól: Karan (31.), illetve Tamás (20.), Arabuli (94.- 11-esből)
    sárga lap: Forgács (34.), Lipták (66.), Óvári (80.), Antal (93.), illetve Vajda (44.), Haris (70.), Tamás (82.)
    piros lap: Lipták (92.)

    Diósgyőr: Antal - Eperjesi, Lipták, Karan, Forgács - Ugrai, Vela, Kocsis, Nono - Joannidisz (Óvári 71.), Szarka (Bacsa a szünetben)

    Balmazújváros: Pogacsics - Póti, Rus, Tamás, Uzoma - Vajda, Sigér, Orovecz (Haris 69.), Majszuradze - Zsiga (Rácz 60., Batarelo 90.), Arabuli

    Az első félórában egyértelműen a vendégek akarata érvényesült. A Balmazújváros agresszíven védekezett, s rendre veszélyes kontrákat vezetett, a 20. percben pedig a vezetést is megszerezte. A hazaiak eközben feltűnően pontatlanul játszottak, rengeteg volt a rossz passz Bódog Tamás együttesénél, amely ennek ellenére - váratlanul - egy szabadrúgást követő fejesből egyenlíteni tudott. A félidő hajrájában a hazaiak uralták a játékot, ám egy-két veszélyesebb lövésnél többre nem jutottak.

    A második játékrész lényegesen eseménytelenebb volt az elsőnél. A csapatok nem igazán találtak fogást a másikon, így leginkább mezőnyjáték zajlott a pályán, kevés helyzettel. Tíz perccel a vége előtt aztán a vendégek ziccert hibáztak, s úgy tűnt, ez volt a meccslabda, ám - már a ráadásban - egy újabb szép vendégtámadás végén Lipták csak kézzel tudott menteni, az ezért megítélt büntetőt pedig Arabuli nem hibázta el.

(MTI- Kulcs Magazin)


Vissza