HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Wass Albertre emlékeztek

2018. január 8. (hétfő) 20:05
 
Az erdélyi magyar irodalom jeles alakjára, Wass Albertre emlékeztek hétfőn délután a Megyeháza udvarán felállított emlékműnél születése 110. évfordulója alkalmából. Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés alelnöke mondott beszédet.

A megyei közgyűlés vezetése és a miskolci polgármesteri hivatal által szervezett megemlékezésen részt vett többek közt Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Kovács János, megyei főjegyző,  Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere, dr. Lukács Irén, a megyei kormányhivatal főigazgatója, Riz Gábor országgyűlési képviselő.

A közgyűlés alelnöke az Üzenet haza című vers részletével adta meg a rendezvény alaphangját, majd emlékbeszédében méltatta Wass Albert költői, írói munkásságát, hazafiságát, aki mindig vállalta magyarságát. Kiemelte, hogy üzenete  - határon innen és túl egyaránt - ma is aktuális: az összefogás, a nemzeti egység. Egyszerre tisztelgünk Wass Albert, az ember, a költő és a hazafi előtt.

[0_960] wassa2.jpg

A tárgyiasult emlékezés jeleként koszorút helyezett el a megyei közgyűlés vezetése nevében Török Dezső és Bánné dr. Gál Boglárka, a miskolci önkormányzat nevében Pfliegler Péter és Papp Ferenc, a megyei kormányhivatal képviseletében dr. Lukács Irén és dr. Stíber Vivien és dr. Hudák Zita, valamint Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A kulturális műsort adott Feledy Bacsik Ágnes népdal énekes és Balázs István előadóművész.

Vissza