HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Szikszó ösztöndíjasai

2018. január 14. (vasárnap) 17:16
 
Hagyomány Szikszón , hogy a város támogatja a tehetséges közép és felsőoktatási képzésben részt vevő diákjait. A 2017/ 2018-as tanulmányi esztendőre is meghirdették ezt a felhívást.

Szikszó számára fontos, hogy  a  tehetség , teljesítmény alapján jutalmazzuk  azokat a szikszói diákokat, akik kiemelkedőek a tanulmányaikban – mondja Füzesséri József , Szikszó polgármestere. A település gazdasági fejlődése lehetővé teszi, hogy évről évre  egy iskolai esztendőn- 10 hónapon-  keresztül  hozzájáruljunk  a diákok költségeihez. A nyílt pályázat, ami egy kidolgozott szempontrendszer szerint működik, nagyon népszerű a szikszói lakhellyel rendelkező diákok körében. Ez egy igazi megmérettetés, és nemcsak anyagi segítség, de büszkeség is ma Szikszó Ösztöndíjasának lenni.

A 2017/ 2018-s  esztendő díjazottjai: Az I. kategória győztese az elért pontszám alapján Tóbiás Dániel Alex, az Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki mesterképzési szak hallgatója lett, aki 10 hónapon keresztül nettó 30.000 forint ösztöndíjat kap. A II. kategóriában Kovács Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia szakos hallgatója nyert, aki szintén 10 hónapon keresztül nettó 20.000 forint ösztöndíjban részesül. A III. kategóriában Kádas Dorottya, a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola tanulója érdemelte ki az ösztöndíjat, aki szintén 10 hónapon át havi nettó 10 000 forintban részesül.

Az ösztöndíjpályázat különdíjasai :  Kiss Dániel, a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola tanulóját és Petus Melinda, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának angol nyelv és kultúra - német nyelv és kultúra szakos hallgatója. Ők szintén 10 hónapon keresztül  tízezer forint ösztöndíjban részesülnek-

Vissza