HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Felsőfokú duális képzést indít a MOL Petrolkémia

2018. február 7. (szerda) 09:18
 
A Miskolci Egyetem vegyipari gépészmérnöki és a Debreceni Egyetem vegyészmérnöki mesterképzésének 4-4 hallgatója vehet részt 2018 februártól a MOL Petrolkémia duális képzésében.

A program során a hallgatók egyetemi ismereteiket gyakorlati tudással egészíthetik ki, a legjobbaknak pedig hosszú távú munkalehetőséget kínál a vállalat.

[5_960] IMG_4033.JPG

8 hallgató „beiratkozásával” megkezdődött a MOL Petrolkémia által indított felsőfokú duális képzés első szemesztere. A programban részt vevő hallgatók egyetemi tanulmányaik mellett gyakorlati képzésen vehetnek részt a MOL Petrolkémiánál, ahol naprakész szakmai ismeretekre tehetnek szert.

[4_960] IMG_4095.JPG

A most kezdődő, négy féléves mesterszintű mérnöki képzésben résztvevő hallgatók a tanulmányaikat részben az egyetemen, részben pedig a MOL Petrolkémia telephelyén, valós ipari környezetben töltik.

[6_960] IMG_4269.JPG

A képzésben résztvevő hallgatók a tanulmányaik teljes időtartama alatt fizetést kapnak a vállalattól. Emellett a legjobbaknak hosszú távú karrierlehetőséget is biztosít a MOL Petrolkémia.

[1_960] IMG_4309.JPG

A MOL 2030 - Enter Tomorrow elnevezésű stratégiájában rögzítette, hogy a vállalat petrolkémiai üzletága még nagyobb hangsúllyal jelenik meg a jövőben. Ennek jegyében a MOL úgy döntött, hogy 2030-ig minden ötéves periódusban 1,5 milliárd dollárt fordít közép-kelet-európai petrolkémiai és vegyipari növekedési projektekre. Ahhoz azonban, hogy a vállalat céljai maradéktalanul megvalósuljanak, mindenképpen szükség van a jelenleg rendelkezésre álló szakképzett szakértői gárda megfelelő utánpótlására. Ezzel összefüggésben indította el a tavalyi évben a MOL Petrolkémia a vegyésztechnikus, valamint a villanyszerelő duális szakképzéseit, most pedig a vegyészmérnök és vegyipari gépészmérnök mesterképzéseit.

[3_960] IMG_4059.JPG

Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója

 „A MOL Petrolkémia duális képzési programjai korszerű, naprakész tudást biztosítanak a középiskolai tanulók és egyetemi hallgatók számára is. A célunk, hogy oktatási partnereinkkel közösen olyan képzési rendszert alakítsunk ki, amely garantálja, hogy a tanulmányok lezárását követően a munkaerőpiac igényeinek megfelelő tudásanyaggal legyenek felvértezve a pályakezdők. Büszke vagyok, hogy 8 kiváló kollégával gyarapodott a MOL Petrolkémia csapata” - mondta Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója.

További képek: https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2157089961186851

fotók: Varga Tamás (Kulcs Magazin)

Vissza