HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Piros jelzés Borsodban

2018. március 17. (szombat) 11:33
 
Több megyében, köztük Borsod-Abaúj-Zemplénben harmadfokúra emelték a várható hófúvás miatt kiadott figyelmeztetést, emellett országszerte továbbra is első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben az eső, ónos eső, havazás, illetve hófúvás miatt. Pánikra azonban nincs ok!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által szombat délelőtt az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben a legmagasabb fokú (piros) figyelmeztetés a hófúvás miatt.

Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében másod-, míg Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Tolna, Vas és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a hófúvás veszélye miatt.

Az előrejelzés szerint délutántól vált át egyre többfelé havazásba az eső, a viharos szél pedig többfelé magas hótorlaszokat emelhet. Kiemelték: szombat délutántól gyorsan és nagymértékben romlanak a közlekedés időjárási feltételei, fokozatos javulás vasárnap délelőttől várható.

Vasárnap a nap első felében fokozatosan gyengül, majd a legtöbb helyen megszűnik a havazás. Északkeleten kora délutánig még további 5-10, néhol esetleg 10 centimétert meghaladó hó hullhat.

Emellett vasárnap napközben fokozatosan veszít erejéből a szél, de északkeleten még délután is lehetnek 60 kilométer körüli lökések, hófúvás elsősorban ott, és nyugaton fordulhat elő.

(MTI- Kulcs Magazin)

Vissza