HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Guzi junior Eb ezüst és arany

2018. június 24. (vasárnap) 08:59
 
A Barcelonában, a napokban megrendezett Junior Öttusa Európa-bajnokságon Guzi Blanka, a miskolci Swimming Pentathlon Club versenyzője ezüstérmes lett a női döntőben. A Guzi Blanka, Gulyás Michelle, Kalincsák Eszter összetételű magyar csapat tagjai pedig a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel az eredményhirdetéskor.

“Ahol két versenyző is éremért fut és a csapat aranyat nyer, az a verseny számunkra igazán pozitív mérleget mutat”- kezdte értékelését a Magyar Öttusa Szövetség honlapján Kállai Ákos női szövetségi kapitány. – A világversenyen most debütáló Guzi Blanka fizikai teljesítménye kiemelkedő, vívása is lenyűgöző volt, színesen, változatosan vívott. A kezdeti bizonytalanságból kimozdítva, a következőkben látványosan és élvezettel vívott (16/12). Ez a felszabadultság aztán az egész napjára érvényes volt. A laser-run számban is, ahol időeredményét tekintve (12:10,26) 3. helyen végzett, csak két, nála tapasztaltabb versenyző előzte meg. Blanka vívása még stabilizálásra vár, nagy terheket nem rakhatunk rá, most azonban fantasztikus versenyzéssel a maximumot hozta ki magából, aminek nagyon örülünk!”

A Barta Luca (Trion Sc) és a Fázold Henrik irányításával készülő Guzi Blanka (Swimming Pentathlon Club) alkotta női váltó ötödik helyen végzett a korosztályos kontinensviadalon.

[0_960] öttusa eb1-1.jpg

“Kvalitásuk szerint az éremért kellett volna harcolniuk, de semmiképpen sem szeretnék pálcát törni felettük - összegzett Kállai Ákos. - Tudni kell, hogy Luca most tért vissza sérüléséből, Blankának pedig ez volt az első olyan versenye, ahol egy egyéni verseny után váltóban is helyt kellett állnia.”

Vissza