HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Vihar verte el a triatlonosokat Tiszaújvárosban

2018. július 9. (hétfő) 07:26
 
Magyar szempontból jól indult, de sajnos az időjárás miatt nem fejeződött be a tiszaújvárosi 22. ITU Triatlon Világkupa vasárnap délutáni férfi döntője. A vihar és a jégeső tönkretette a pályát és veszélyeztette a sportolók biztonságát így a versenybíróság nem tehetett mást, mint a kerékpározás vége előtt nem sokkal félbeszakította a viadalt, melyre eddig, itt még nem volt példa. A női verseny szerencsésen lezajlott.

A 750 méteres úszásban a francia  „halak”, Aurelian Raphael és Anthony Pujades, akik egyébként  már mindketten álltak a tiszaújvárosi világkupa dobogóján, szokásos koreográfiájukkal próbálkoztak, de nagy előnyre ezúttal nem tudtak szert tenni, hiszen az orosz sztár-testvérpár, Dmitriy és Igor Polyanskiy pár másodperccel utánuk érte el a Dísztó partját.

Mivel az időjárás egyre rosszabbra fordult a 7. kerékpáros kör után, amikor a viharos szél felborogatta a pályát biztosító kordonokat is, és már jég esett, a versenybíróság nem tehetett mást, mint a sportolók és bírók biztonsága érdekében félbeszakította a versenyt. A szabályok értelmében nincs eredmény, a versenybíróság készít egy riportot a történtekről a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) technikai bizottságának, melynek tagjai ennek alapján összeállítanak egy sorrendet, illetve kiosztják a világranglista és olimpiai kvalifikációs pontokat.  Ebben segíthet majd a szakembereknek, hogy az úszás, és 17,5 km kerékpározás után a következő sorrendet rögzítette az időmérő rendszer: 1. Matthew Sharpe (kanadai) 36:19, 2. Samuel Dickinson (brit) 36:20, 3. Aurelien Raphael (francia) 36:20, 4. Lehmann Csongor (magyar) 36:20.

[0_960] triatlon.jpg

Az előbb rendezett női verseny szerencsésen lement. 1. Sophie Coldwell (brit) 59:02 perc, 2. Melanie Santos (portugál) 59:18, 3. Chelsea Burns (amerikai) 59:28, …10. Bragmayer Zsanett (magyar) 1:00:02 óra, …20. Kovács Zsófia (magyar) 1:02:25.

Vissza