HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Őszi szezon a piacon

2018. október 14. (vasárnap) 14:49
 
A hagyományos élelmiszer piacok kínálatán is érzékelni, hogy ősz van, hiszen a nyárvégi, ősz eleji gyümölcsök, zöldségek már csak kellemes emlékek vagy, ha lehet is kapni, mint a paradicsomot. őszi barackot, már drága, s nem is biztos, hogy az igazi. Viszont megjelentek a hagyományos őszi áru, mint a burgonya, a hagyma, a fejes káposzta és az alma ás a sütőtök.

Egy hete még görög dinnye is volt. nem is egy kofánál, most viszont nem vettem észre, hogy lenne. Az őszi kínálatból már csak egyetlen hagyományos termék hiányzik, a zsákos gyalult káposzta. Október végére várhatóan ez is megjön majd. A savanyúság is szerintem már az ideiből van, viszsont mint láttam drágább, mint a tavalyi volt. A burgonyáról ugyan ez mondható el, az alma viszsont jó áron megy.

[0_960] krumpli.JPG

Az őstermelői piacon már jóformán csak virágot kínáltak eladásra. Sokkal szerényebb volt a felhozatal, mint egy-két hete. Valószínűleg, hogy a kereskedőkkel ellentétben már eladták a családi szükséglet feletti felesleget. Ami feltűnt még, hogy szinte teljesen eltűntek a gombások. Ennek az oka, hogy az elmúlt hetekben alig esett, ráadásul meleg is van, így a szárazság miatt alig találni gombát az erdőkben, réteken. Pedig lenne keletje a finom vargányának, őzlábnak vagy szentmihályinak, rizikének...

Vissza