HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Tavalyi formában a Diósgyőr

2018. október 21. (vasárnap) 14:04
 
Az Újpest a georgiai Giorgi Beridze duplájával fordított és nyert a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 11. fordulójában.

A hazaiak immár hat meccs óta nyeretlenek, a fővárosiaknak pedig ez volt a szezonbeli első idegenbeli sikerük.

     OTP Bank Liga, 11. forduló:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 1-2 (0-0)
---------------------------------
Miskolc, 3940 néző, v.: Bognár
    gólszerzők: Márkvárt (58.), illetve Beridze (75., 89.)
    sárga lap: Brkovic (45.), Tóth B. (75.), Sesztakov (93.), illetve Bojovic (52.), Ristevski (65.)

    Diósgyőr: Antal - Sesztakov, Brkovic, Karan, Tamás M. (Hasani, 92.) - Márkvárt, Tóth B., Tajti (Mazalovic, 72.), Juhar - Mihajlovic (Vernes, 62.), Bacsa

    Újpest: Pajovic - Balázs B., Ristevski, Bojovic, Burekovic - Sankovic, Onovo - Nwobodo, Zsótér (Lukács, 66.), Beridze (Mohl, 92.) - Novothny (Pauljevic, 85.)

A vendégek kezdték aktívabban a mérkőzést, többnyire a Diósgyőr térfelén folyt a játék, a hazaiak szórványos - és jobbára veszélytelen - ellentámadásokkal próbálkoztak. Az idő előrehaladtával nem változott a játék képe, de Juhar hajrában lőtt kapufáját leszámítva nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki.

A szünet után nem sokkal, egy remekül kijátszott támadás végén vezetéshez jutott a DVTK, amely a folytatásban is inkább kontrákkal próbálkozott, de ezek kivitelezésébe rendre hiba csúszott. A labdát továbbra is többet birtokló Újpest játékából ugyan hiányzott az átütőerő, egy védelmi hibát kihasználva azonban sikerült egyenlítenie. Egyik fél sem elégedett meg a döntetlennel, a hajrában mindkét csapat igyekezett megszerezni a győztes gólt, s ez végül - egy újabb nagy védelmi hibát követően - a vendégeknek jött össze.

(MTI)

Vissza