HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
autó-motor-sport

Vay: DVTK

2018. október 28. (vasárnap) 09:35
 
Vay Ádám, a magyar jégkorong-válogatott kapusa a DVTK Jegesmedvék csapatánál folytatja pályafutását. A két éve, a vb után az NHL-be draftolt (egyszer sem játszott) kapus körbe járta a fél világot mielőtt szabadon igazolhatóként Miskolcra szerződött.

A szlovák jégkorongligában (Tipsport Liga) szereplő miskolci együttes honlapjának tájékoztatása szerint a kapus - akit szabadon igazolható játékosként szereztek meg - hétfőn csatlakozik a kerethez.

Vay Ádám elmondta: "nagyon ambiciózus klubhoz" szerződik, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a csapatot hozzásegítse céljai eléréséhez. "Mivel már pályafutásom során többször is játszottam Szlovákiában, ezért pontosan tudom, hogy milyen színvonalú bajnokságba érkeztem, illetve a tengerentúlon is találkoztam jó néhány olyan játékossal, akik ebből a ligából szerződtek Észak-Amerikába" - tette hozzá a kapus.

Vay Ádám legutóbb a kazah Szariarka Karaganda játékosa volt, amely a felkészülési időszak alatt, augusztus végén felbontotta a kapus nyár elején egy évre kötött megállapodását.

(MTI)

Fotó: internet

Vissza