HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

TOP-ból fejlesztették

2018. november 12. (hétfő) 15:48
 
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében felújították a Gesztely – Bőcs – Kesznyéten, valamint a Hernádnémetit Tiszalúccal összekötő útszakaszokat, illetve Hernádnémeti belterületén padkaburkolással kerékpár sávot hoztak létre 3 km hosszban. A közútfejlesztést ünnepélyes keretek közt Török Dezső, a megyei közgyűlés elnökének a részvételével avatták fel.

A vendégeket dr. Orosz Zsolt polgármester köszöntötte és szólt arról, hogy milyen sokat jelent a település számára az útfelújítás és a kerékpáros sáv építése.

Török Dezső a közlekedésbiztonság javulása mellett kiemelte a környezettudatosság fontosságát, ugyanis a kerékpáros forgalom remélt növekedésével párhuzamosan várhatóan csökkenni fog a károsanyag kibocsátás. Ezen túlmenően szólt a TOP keretében megvalósuló közlekedési fejlesztésekről, amely keretében 80 km hosszban új kerékpárút épül, illetve mintegy 6 milliárd forintos költséggel 65,5 km hosszban megújulnak az alsóbbrendű utak.

[0_960] hernadnemeti.jpg

A köszöntő beszédeket követően egyházi képviselők is megáldották az utat, melyet a nemzetiszín szalag átvágása után (az említetteken túl részt vett rakta Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Peiker Tamás a közútkezelő megyei igazgatója) a helyi lakosok egyből használatba is vettek.

Vissza