HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Kocsi helyett zugfőzde volt a garázsban

2018. november 15. (csütörtök) 16:35
 
Több mint 350 liter illegálisan előállított párlatot, valamint pálinkafőzéshez használt desztilláló berendezéseket foglaltak le a pénzügyőrök egy borsod megyei családi ház garázsában.

A családi ház átvizsgálásakor bukkantak rá a pénzügyőrök a garázsban üzemeltetett illegális szeszfőzdére. A melléképületben számos, pálinkafőzéshez használt berendezés volt. Egy 300 és egy 50 literes desztilláló berendezést, 354 liter különböző kiszerelésű párlatot, valamint 450 liter szilva és 2 100 liter gyümölcscefrét találtak a NAV munkatársai a családi ház garázsában.

A tulajdonos elismerte, hogy a berendezéseket ő maga gyártotta, annak működtetésére nem kért engedélyt. Azt állította, hogy saját használatra főzte le a több mint 350 liter pálinkát.

[0_960] zugfozde.jpg

Az illegális pálinkafőzéshez használt berendezéseket, illetve a zárjegy nélküli párlatokat a NAV munkatársai lefoglalták. A ház tulajdonosa ellen jövedéki visszaélés elősegítésének vétsége valamint költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást a pénzügyi nyomozóknál.

Vissza