HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A NAV üzente

2018. december 12. (szerda) 17:37
 
December 20-áig kell kiegészíteniük a társasági adó, az energiaellátók jövedelemadója, az innovációs járulék, az egyszerűsített vállalkozói adó és a reklámadó előlegeit a várható fizetendő adó összegére azoknak, akiknek az üzleti éve a naptári évvel megegyezik.

A fent említett adónemek közül az első háromban a feltöltésről a 1801-es számú bevallásban is számot kell adni, még abban az esetben is, ha ténylegesen nincs adóelőleg-kiegészítés. A befizetést az egyes adónemeknek megfelelő számlaszámra kell teljesíteni.

Azoknak, akik a társasági adóelőleg-kiegészítéssel kapcsolatban adófelajánlással kívánnak élni (Tao. tv. 24/A.§-a szerinti), ezt a 1801-es bevallásban tudják megtenni. Azon felajánlások esetében, ahol a kedvezményezetti célról szóló igazolást papíron kell benyújtani, az elbírálás meggyorsítása érdekében azt célszerű szkennelt formában is csatolni a bevalláshoz.

Ha az adózó az adó összegét a jelzett határidőig nem fizeti meg legalább 90 százalékos mértékben – a befizetett előleg és az éves adó 90 százalékának különbözete után 20 százalékig terjedő – mulasztási bírsággal sújtható.

A társasági adó felajánlásával kapcsolatban további hasznos információk találhatók a NAV honlapján az 55. számú információs füzetben.

Vissza