HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Talált cigi - valós büntetés

2019. február 4. (hétfő) 11:24
 
Csaknem 1 millió forint értékű magyar adójegy nélküli cigarettát foglaltak le egy szabolcsi autóstól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az illegális cigarettákkal teli zsákokat a férfi – állítása szerint – kis dolga elvégzése közben találta az egyik útmenti árokban.

Nem tudta mi van bennük és nem is nézte meg azokat, egyszerűen csak berakta autójába a zsákokat.  Az illegális cigarettákat lefoglalta a NAV, a férfi ellen pedig orgazdaság miatt indítottak eljárást.  

Az illegális cigarettákkal teli zsákokra egy közúti ellenőrzés során bukkantak rá a pénzügyőrök. A kabátokkal eltakart neylonok a hátsó ülések elé voltak beszorítva. Az autót vezető férfi azt állította: útközben találta a zsákokat, nem tudja, mi van bennük. Később azonban meghallgatásán már úgy nyilatkozott, hogy 12 ezer forintot kapott volna azért, ha a zsákokat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből elszállítja az egyik borsodi településre.   

A zsákokban összesen 600 doboz, különböző márkájú illegális cigaretta volt. Ezeket lefoglalták a pénzügyőrök, a férfi ellen pedig orgazdaság miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Vissza