HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Folytatódnak a MOL Petrolkémia felsőfokú duális képzési programjai

2019. február 14. (csütörtök) 08:04
 
Tovább folytatja sikeres egyetemi együttműködéseit a MOL Petrolkémia. Ennek értelmében idén újabb 8 hallgató csatlakozik a vállalat képzési programjához a Miskolci Egyetem vegyipari gépészmérnöki és a Debreceni Egyetem vegyészmérnöki mesterképzéséről.

A duális felsőfokú képzésben résztvevő hallgatók nemcsak a szakterületükön mélyedhetnek el, hanem a MOL Petrolkémia munkájának egészét is megismerhetik.

[1_960] _MG_5395.jpg

A vállalat több éve szoros kapcsolatot ápol a térség oktatási intézményeivel, legyen szó középiskolákról vagy egyetemekről. Az idei évben pedig tovább folytatódik az együttműködés, hiszen már a második évfolyam kezdheti meg tanulmányait a Miskolci Egyetem vegyipari gépészmérnöki, illetve a Debreceni Egyetem vegyészmérnöki mesterképzésén. A 38 vegyésztechnikus és villanyszerelő-tanuló mellett a most beiratkozó hallgatókkal együtt már 16 egyetemista tanul és dolgozik a MOL Petrolkémia kötelékében.

[5_960] _MG_5480.jpg

A képzés tematikája nem változott: az egyetemi oktatást továbbra is a vállalat gyakorlati képzése egészíti ki, ahol a hallgatók első kézből ismerkedhetnek meg a legmodernebb üzemekkel, technológiákkal, így valós ipari környezetben szerezhetnek naprakész munkatapasztalatot. Emellett a képzésben résztvevők nemcsak a szűken vett szakterületeket ismerhetik meg, hanem betekintést nyerhetnek a kereskedelem és marketing, vagy a kontrolling területek munkájába is.

[2_960] _MG_5561.jpg

A MOL Petrolkémia célja, hogy komplex, a gyakorlatban jól használható tudásra tegyenek szert a hallgatók. Éppen ezért a vizsgák mellett minden hallgató egy önálló projekten is dolgozik, mely a vállalat évtizedes tapasztalattal bíró szakembereinek bevonásával zajlik. A képzés végén pedig a legjobbaknak hosszú távú karrierlehetőséget biztosít a MOL Petrolkémia.

[4_960] _MG_5384.jpg

„Minden várakozásunkat túlszárnyalta a program. Nyolc fiatal tanul nálunk és dolgozik velünk, akikhez most újabb nyolc tehetség csatlakozik. Képzéseinknek köszönhetően megismerhetjük a jövő legjobb szakembereit, és nem titkoljuk, szeretnénk, hogy a fiatalok a MOL kötelékében maradjanak a képzés befejezése után is. Perspektívát kínálunk minden munkatársunk számára: legyen szó a duális rendszerben tanuló diákokról, hallgatókról vagy a MOL-nál dolgozó szakembereinkről” – mondta Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia vezérigazgatója. 

További képek: https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2465721523657025

 

(fotók: Kulcs Magazin)

Vissza