HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A könyvekben rejtőzködő szobrok

2022. július 6. (szerda) 07:46
 

Egy különleges kiállítás várja az érdeklődőket 2022. július 4-étől, hétfőtől az avasi Móra Ferenc Könyvtárban (Miskolc, Klapka György u. 2.). Bencs Klára jóvoltából a használhatatlan, leselejtezett könyvekben is megláthatjuk a bennük rejtőzködő szépséget.

A könyvek második élete – ez a címe annak a könyvszobor-kiállításnak, mely megmutatja, hogy a megrongálódott, olvasásra már alkalmatlan könyvekből is lehet új műalkotásokat teremteni. Bencs Klára, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársa már évek óta foglalkozik könyvszobrok készítésével. Munkáit megcsodálhatták már a megye több pontján, legutóbb a felújított Sátoraljaújhelyi Városi Könyvtárban volt kiállítása. Munkái számos kistelepülési könyvtárban is megtalálhatók, és Miskolcon a könyvtár központi épületének földszintjén is látható néhány alkotása.

„Rajztanárként, dekoratőrként és immár 4 éve könyvtárosként leginkább az foglalkoztat, hogyan tudok egy érzést vagy élményt megmutatni a hajtogatott könyvekkel. Kedvenc témáim a természethez köthetőek, erdei jelenetek madarakkal, virágokkal, állatokkal. Nemcsak a könyv lapjait hajtogatom, hanem ki is vágok darabokat a könyvből, hozzáragasztok különböző dekorációs elemeket vagy megfestem a lapokat” – vallott munkájáról Bencs Klára, akinek kiállított könyvszobrai 2022. július 29-ig tekinthetők meg a Móra Ferenc Könyvtárban.

Vissza