HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A szakmai képzés új dimenziója

2023. július 6. (csütörtök) 09:48
 

A 21. századi szakképző iskola fejlesztési program eredményeként teljesen megújult a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola.

A napokban került sor a megújult Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola ünnepélyes átadására. Az átadáson a Kulturális és Innovációs Minisztérium részéről részt vett dr. Hankó Balázs innovációért, felsőoktatásért és szakképzésért felelős államtitkár. A SZAKKÉPZÉS 4.0 stratégia egyik kiemelt célja a vonzó, minőségi szakképző iskolák létrehozása. Ennek érdekében Miskolcon indult el az első szakképző iskolákat fejlesztő pilot program 6,5 milliárd forint kormányzati támogatással. A projekt keretében került sor – többek között – a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola megújítására is.

Szentpali_osztalyterem.jpgA beruházás megvalósítására Magyarország kormánya többletforrást is biztosított. (több mint 3,5 milliárd forint összegben)

A beruházás során megújult az iskola épülete és tornaterme is. Az iskola épületének felújítása során megtörtént a homlokzatok hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a tető hőszigetelése, radiátorok cseréje, erősáramú hálózat felújítása, beléptető rendszer, kamerarendszer, új tűzjelző rendszer kiépítése, bejárati portál kialakítása, földszinti folyosói padlók felújítása és az aula kibővítése. Új tornacsarnok építésére is sor került 18 x 30 méteres játéktérrel, 24 x 37 méteres befoglaló mérettel, melyhez öltöző blokkok, orvosi szoba, vizes helyiségek és sportszertár is tartozik.

Szentpali_tornaterem.jpgA szakképző iskola a vendéglátóipar- és a kereskedelem ágazati szakmai képzés legnagyobb intézménye Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A szakma és a SZAKKÉPZÉS 4.0 stratégia magas színvonalú elvárásainak megfelelve az iskolai oktatás célja, hogy minél jobban képzett szakembereket bocsásson a munkaerőpiacra, valamint a felsőoktatásba. Ehhez a színvonalas képzéshez szükséges volt a mai kor és a jövő elvárásainak megfelelő infrastruktúra kialakítására, a külső és belső felújításra.

Vissza