HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANAJÁNLÓVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Díjazottak az ünnepen

2015. október 30. (péntek) 01:33
 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ünnepi ülésén a megyei önkormányzat által alapított kitüntető díjakat adott át a Török Dezső, a közgyűlés elnöke és Bánné dr. Gál Boglárka alelnök.

[1_960] 2-dij.JPG

[3_180] 01.jpgRákóczi-lánc kitüntetésben részesült professzor Dr. Bende Sándor intézetvezető főorvos, egyetemi magántanár. Dr. Bende Sándor 2002-től jelenleg is tagja a Miskolci Akadémiai Bizottság Egészségügyi Szakbizottságának és elnöke a MAB Sebészeti Bizottságának. 2002-től tagja a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház Szakmai Vezető Testületének, vezetőségi tagja a Magyar Sebészeti Társaságnak és a Magyar Sebész Társaság Endoscopos Szekciójának.

 

 

 

 

[2_180] 02.jpgPro Comitatu-díjat kapott Dr. Sója Szabolcs tállyai háziorvos. Sója Szabolcs 1969-től szolgálja a település lakóit, aktív tagja a település és megyénk közéletének, 1994–2010-ig a megyei közgyűlés tagja, két cikluson keresztül társadalmi megbízatású alelnöke volt. A gyógyítás terén kifejtett, több, mint négy évtizedes munkájának, megyénkért végzett közéleti tevékenységének elismeréseként részesült a kitüntetésben.

 

 

 

 

 

[4_180] 03.jpgAlkotói díjat vehetett át a sárospataki Bodrog Néptáncegyüttes és a sátoraljaújhelyi Lavotta Kamarazenekar. Az 1954-ben alapított együttes a Bodrog-parti város legnagyobb múltra visszatekintő amatőr művészeti közössége. Magas színvonalon ápolják a Bodrogköz és a Hegyköz tánchagyományait, számtalan rendezvényen léptek fel, népszerűsítik a magyar népi kultúrát.

 

 

[5_180] 04.jpg

Az ugyancsak alkotói díjas Lavotta Kamarazenekar az amatőr muzsikálás több évtizedes sátoraljaújhelyi hagyományát folytatva jött létre 1990-ben. Tagjai hangszeres tanárok Zemplénből, valamint zenei pályán tanuló diákok, volt diákok. A magyar verbunkos zene bemutatása és népszerűsítése terén végzett munkájuk elismerése a kitüntetés

 

 

 

 

 

 

[6_960] dijjazottak.JPG

Vissza