HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Pénteken újranyit a miskolctapolcai Barlangfürdő

2022. október 25. (kedd) 09:36
 

Péntektől újra kinyit Miskolctapolcán a Barlangfürdő a helyi vállalkozások összefogásának köszönhetően - mondta Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke hétfőn az MTI-nek.

Felidézte, hogy két héttel korábban döntöttek Miskolcon arról, hogy minden fürdőt, köztük a Barlangfürdőt is bezárják. Bihall Tamás elmondta, mivel európai szinten egyedülálló turisztikai attrakció a Barlangfürdő, ezért a döntés újratárgyalását kezdeményezte a kamara, az egyeztetés mintegy 30 - helyi szállodát, vendéglátóhelyet üzemeltető - vállalkozás bevonásával zajlott. A vállalkozások 48 óra alatt több mint 20 millió forint hozzájárulást ajánlottak fel a fürdő újranyitása érdekében. A rövid távú cél, hogy a Barlangfürdő a hozzájárulásokkal december 31-ig működhessen, ugyanakkor hosszú távú megoldást keresnek a fürdő folyamatos nyitva tartására. Jelezte, ennek érdekében a várossal együtt létrehoznak egy turisztikai kerekasztalt, ahol a Barlangfürdővel összefüggő kérdésekkel is foglalkoznak majd, és a kormánnyal is próbálják felvenni a kapcsolatot. A Barlangfürdő üzemeltetéséhez szükséges minimális létszámot a Miskolci Fürdő Kft. biztosítja - tette hozzá. Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, a város fürdőt üzemeltető cége - a Miskolci Fürdő Kft. - döntött úgy, hogy a nehéz helyzetre tekintettel bezárja a Barlangfürdőt, ám a miskolctapolcai attrakció nélkül a helyi turisztikai vállalkozások - leginkább szállásadók, de éttermek és más szolgáltatók - jelenléte szinte okafogyottá válik. Ezt támasztja alá, hogy a fürdő bezárását követő pár napban a helyi szállásadóknál a foglalások száma csaknem nullára esett vissza. Ez a helyzet pedig a városnak is bevételkiesést jelent - mondta, megjegyezve, hogy ezért indult meg a párbeszéd a város, az egyesület és a vállalkozások között.  

barlangfurdo.jpg

Fidesz-KDNP: nyissák újra a Selyemréti fürdőt is 

"Ez az ügy a miskolci vállalkozások sikere, és közben a városvezetés példátlan kudarca. Mára ugyanis kiderült, hogy a baloldali városvezetés képtelen volt önerőből megoldani a Barlangfürdő problémáját és helyette a miskolci vállalkozásoknak kellett kezükbe venni a fürdő sorsát" – fogalmaz közleményében a Fidesz-KDNP. "Ezek után nincs más hátra, mint hogy felszólítjuk a városvezetést, tanulva a Barlangfürdő példájából, szíveskedjen a Selyemréti fürdőt is újra nyitni. Mindezt annak érdekében, hogy többszáz miskolci gyermek sportolása végre megoldott legyen. Ha a megoldást nem tudják maguktól, akkor kérdezzék meg újból a miskolci vállalkozásokat és civil szervezeteket.” – tette hozzá a Fidesz-KDNP helyi szervezete.

Vissza