HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Tállya a térség egyik vezető települése lehet

2010. szeptember 30. (csütörtök) 11:40
 
Serfőző Szabolcs közel húsz éve vesz részt Tállya és Borsod-Abaúj-Zemplén megye közéletében, helyben önkormányzati képviselőként, a megyei közgyűlésben pedig szakbizottsági tagként dolgozik.

- Felmerül a kérdés, miért szeretnék Tállya község polgármestere lenni? A válasz egyszerű, mégis összetett: a tenni akarás. Településünk – az elmúlt évszázadokban – központi szerepet töltött be a térségben, köszönhetően a községben élők gazdasági és kulturális aktivitásának. Ha csak a közelmúltra tekintünk vissza, számos szakma képviselője, pl. cipész, szabó, kovács, lakatosmester élt községünkben. Célom a helyi kézműves ipar újjáélesztése. Tállyát virágzó kereskedelmi és szellemi központként tartották számon, ezzel szemben – az elmúlt évtizedekben – a folyamatos leépülés szemtanúi lehetünk. Vészjósló, hogy a lakosság számának csökkenése jelentősen túllépi az országos átlagot. Elöregedő, fiatalokat megtartani nem tudó közösségé zsugorodtunk. Kétségtelen, hogy az elmúlt időszakban küllemi változások fedezhetők fel, de ezzel egyidőben – az elmúlt nyolc év könyörtelen, gátlástalan randalírozása miatt, ami értendő az országos és helyi politikára – sajnos tartalmatlanná, üressé vált a település. Soha nem látott megosztottság, igazságtalanság, bizalmatlanság, egyfajta félelem uralkodott el a lakosságon.

Megválasztásom esetén legfontosabb feladatomnak tekintem, hogy – összefogással – igazi közösséggé formáljuk a lakosságot. Óriási a munkanélküliség. A Fidesz kormány támogatásával jelentős számú, új munkahely megteremtésére nyílik lehetőség, amelyeket kizárólag helyi munkaerővel töltünk fel – a jelenlegi állások megőrzése mellett. Magántőke bevonásával megvalósulhat a régió legszínvonalasabb szállodakomplexuma egy Aqua-parkkal együtt, ami – különböző munkakörökben – Tállya az itt élők jelentős hányadát tudja majd foglalkoztatni. Támogatok minden magánembert, civil szervezetet, vállalkozást azért, hogy élhető, nyugodt és kiegyensúlyozott környezetben élhessük mindennapjainkat.

Vissza