HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

A városért, az itt élőkért

2010. augusztus 13. (péntek) 09:11
 
Dr. Boholy György a fidesz szikszói polgármester-jelöltje


A FIDESZ megyei vezetése és a helyi szervezet javaslatára Szikszón dr. Boholy György (62) indul fideszes polgármester-jelöltként az önkormányzati választáson. A polgármester-jelölt – ügyvédi hivatása mellett – 20 éve képviselőként, illetve három ciklusban alpolgármesterként is Szikszó városáért dolgozott.

Dr. Boholy György lapunknak elmondta: vállalva ügyvédi hivatása felfüggesztését, polgármesterként minden idejét, energiáját és tudását a városra és polgáraira szeretné fordítani.

- Szikszói lokálpatriótaként milyen szerepet tölt be a helyi civil életben?

[1_300] DrBoholyGyorgy.jpg- Mindig is a helyi közösség aktív tagja voltam. A rendszerváltás óta vagyok önkormányzati képviselő. Emellett hosszú időn keresztül szerveztem és támogattam a szikszói sportéletet. A Szikszói Társalgókör elnöke vagyok, immár hatodik éve rendezzük az Abaúji Polgári Pikniket, amely minden évben sikeres. A társalgókör emellett kulturális programokat is szervez.

- Tapasztalatai szerint melyek a város gyenge pontjai?

- A gazdaságfejlesztés és a foglalkoztatás! Éppen ezért célom a helyi vállalkozások támogatása, segítése a különböző pályázati rendszereken keresztül. Ugyanakkor a komoly szándékkal és tőkeerővel rendelkező, a foglalkoztatottságot növelő, betelepülő vállalkozások támogatását is fontosnak tartom. Az elmúlt években a szocialisták a más régióból ide csupán „bejelentkező” – de gazdasági tevékenységet helyben nem végző – cégeket támogatták az általuk kitalált különböző pályázati rendszereken keresztül. Az eddigi szocialista mentalitás eredménye, hogy a Szikszó és a környék leszakadása tovább nőtt az elmúlt években az ország más területeihez képest. Gyenge pontja még a városnak a bel- és árvízveszélyes helyzete. Kiemelt feladatomnak tekintem ezért a „helyi Vásárhelyi Terv” megvalósítását, amely az ár- és belvízmentesítés mellett, a Vadász-patak egész vízgyűjtő területe árvízvédelmének megoldását is jelentené.

- Mely területeken tartja még fontosnak a fejlődést?

- Divatos szóhasználattal az épített környezet fejlesztése, középületek, utak, járdák, egyéb közterületek rekonstrukciója is igen lényeges. A régi hagyományok újra gondolásával – vásárok, kereskedelmi központ, idegenforgalmi rendezvények – Szikszót virágos, szép mezővárossá szeretném fejleszteni. A Fidesz sikere esetén Szikszó jó eséllyel a térség meghatározó településévé válhat. Gondolok itt egyrészt a FIDESZ támogatásra, másrészt arra, hogy személyemben olyan polgármester kerülhet a város élére, aki megfelelően tudja képviselni az itt élők érdekeit minden területen és fórumon.

Vissza