HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Egyházi invitáló

2007. március 1. (csütörtök) 13:33
A húsvétot követő vasárnap az Isteni Irgalmasság vasárnapja, melynek megünneplését 2000-ben II. János Pál pápa rendelte el.

A húsvétot követő vasárnap az Isteni Irgalmasság vasárnapja, melynek megünneplését 2000-ben II. János Pál pápa rendelte el. Ehhez kötődően évek óta szentmisére várják a híveket a lillafüredi limpiasi kereszthez. Idén április 14-én, szombaton délután 3 órától celebrál ott szentmisét Kalna Zsolt atya.


Göncön április 21–22-én rendezik meg a Károlyi Gáspár Napokat. Az előadások középpontjában az ex-Szovjetunióba lopott és Sárospatakra nem teljesen hiánytalanul visszakerült könyvek állnak, melyekből szombaton a tervek szerint a templomban kiállítás is megtekinthető lesz. Az előadók között szerepel Dr. Monok István, az Országos Széchényi Könyvtár igazgatója, Dr. Dienes Dénes, a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjteményei igazgatója. Ezen kívül Pécsi L. Dániel jelképtervező címereiből nyílik a Károlyi Napok alatt kiállítás. A megnyitót 21-én, szombaton délután 2 órától tartják. Vasárnap fél 11-től pedig ünnepi istentisztelet lesz.

Vissza