HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Ákos, Honfoglalás és Bajnokok viadala a Lovagi Tornák Terén

2016. április 27. (szerda) 11:15
 
Látványos lovas színházzal, kiváló előadókkal és bajnokok viadalával kezdi első évadát a Lovagi Tornák Tere.

A tavaly augusztusban átadott aréna a Honfoglalással debütál május 14-én, de Ákos koncert is lesz, és a tér a Diósgyőri vár Középkori Forgatagába is bekapcsolódik. A látogatóknak izgalmakat, élményeket és egy különleges hangulatú környezetet ígérnek.

A Diósgyőri vár szomszédságában fekvő rendezvényhelyszín sokoldalú profilját szeretné bemutatni idei programkínálatával – hangzott el a Diósgyőri vár- Lovagi Tornák Tere szezonnyitó sajtótájékoztatóján.

[4_960] 6_IMG_6966.JPG

Dr. Kiss János alpolgármester kiemelte, hogy a programfejlesztésben is a világszínvonalat szeretnék megcélozni. A városvezetés folytatja a tudatos építkezést a turizmus területén is, hiszen Miskolcnak nagy versenyelőnye van a magyar turisztikai piacon, ezt az előnyt pedig a páratlan természeti és műemléki örökség adja, amit gondoznunk és fejlesztenünk kell, valamint a kultúra és a turisztika szolgálatába állítanunk – fűzte hozzá az alpolgármester.

[3_960] 1_IMG_7042.JPG

Tallósné Novák Irén ügyvezető szerint már a kezdés is „stílusos” lesz, hiszen egy kifejezetten lovas arénákban bemutatható darabbal, a Nemzeti Lovas Színház Honfoglalás című előadásával nyitnak május 14-én. Pintér Tibor, a darab rendezője és főszereplője elmondta: „lélegzetelállító lovas jelenetekkel, látványos díszletekkel készülünk és természetesen felcsendül sokak kedvence, a „Kell még egy szó…”című dal is.

[1_960] 2_IMG_7055.JPG

Különleges produkciók

Pintér Tibor színész-rendező a sajtótájékoztatón ízelítőt is adott az előadás hangulatából: Szemán Jánossal, a Hejő-Törzs Hagyományőrző Kulturális és Sport Egyesület elöljárójával lovon vágtatta körbe az arénát, majd elénekelte a rockopera egyik legnépszerűbb betétdalát. A Nemzeti Lovas Színház augusztusban egy másik családi darabbal is készül, a János vitézt mutatják be. Tallósné Novák Irén elmondta, a lovas előadások azért is különlegesek, mivel kevés rendezvényhelyszín alkalmas az ilyen speciális igényű produkciók befogadására.

[5_960] 5_IMG_8916.JPG

Mindkét produkció alkalmával 20-30 lovas egyszerre mozog majd az arénában, és a Nemzeti Lovas Színház művészei mellett a helyi lovas hagyományőrző egyesületek is közreműködnek.

Ákos: Még egyszer

Az Ákos rajongók a közösségi oldalakon kitörő örömmel fogadták a hírt, hogy július 16-án a MÉG EGYSZER turné műsorával kedvencük is fellép a Lovagi Tornák Terén. „Ákos igazi „nagyszínpados” előadó, aki már régen járt a régióban, nagy öröm számunkra, hogy elfogadta a meghívásunkat!”- mondta az ügyvezető. 

[2_960] 5_IMG_8981.JPG

Bajnokok viadala

Az aréna nagyszabású történelmi játékok befogadására is alkalmas, így a Diósgyőri vár mellett a Lovagi Tornák Tere is bekapcsolódik a Középkori Forgatagba, de a jubileumi Borsodi Fonó nagykoncertjeinek is otthont ad majd június 3-5. között.

[6_960] IMG_7017.JPG

Magyar Nagydíj és Országos Bajnokság

A lovas sportesemények szezonnyitóját április 9-én tartották, amelyen a pálya kiválóan vizsgázott az esős idő ellenére is. A szezonban a díjugratók számára a legnagyobb megmérettetés az országos Magyar Nagydíj lesz, a díjlovaglók számára pedig az Országos Bajnokság. Mivel ez a pálya első idénye, a lovas sporteseményekre a belépés ingyenes.A programokról részletesen a vár közösségi oldalán tájékozódhatnak.  

Vissza