HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Elfogadták a költségvetést

2017. február 21. (kedd) 14:24
 
A megyei közgyűlés február 16-án munkaterv szerinti ülést tartott, amely keretében elfogadták a megyei önkormányzat idei költségvetését, valamint több beszámoló, tájékoztató hangzott el. Zárt ülés keretében két kitüntető díj adományozásáról is döntött a testület.

Az ülés kezdetén, a hagyományoknak megfelelően Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke ismertette az elmúlt évi utolsó, munkaterv szerinti közgyűlés óta eltelt időszak alatt történt fontosabb eseményeket, amelyeket megtalálhatnak a megyei önkormányzat hivatalos honlapján a  www.baz.hu  - n.

A költségvetési előterjesztésből kiderült, hogy az önkormányzat gazdálkodása, pénzügyi és likviditási helyzete stabil, kifizetetlen számlája, hitele, kölcsöne nincs.  A bevételi és a kiadási oldal főösszege egyaránt 894 millió forint.  A bevételi oldalon jelentős összegű, elnyert pályázati támogatások és pénzügyi maradvány is szerepel.  A 2017. évi költségvetés összeállítása során alapvető szempont volt a költségtakarékosság és a feladatok megfelelő színvonalon történő ellátásához szükséges keret felhasználásának megtervezése. A közgyűlés elfogadta a javaslatot. 

[0_960] febr1.jpg

Elfogadták a megyei értéktár bizottság 2016. évi második féléves munkájáról készült beszámolót. Itt kell megemlíteni, hogy az elmúlt évek munkájának köszönhetően a megyei értéktárban már több, mint 150 megyei értéket regisztráltak.

A megyei foglalkoztatási paktum előrehaladásáról és a NORDA-val kapcsolatos előterjesztésről is tárgyalt a testület. Zárt ülés keretében döntöttek az idei közbiztonsági és tűzbiztonsági díjazottak személyéről.

Tekintettel a közelmúltban  Zemplénben történt tragikus balesetre a közgyűlés egyhangú támogatással felhatalmazta az elnököt, hogy intézkedjen az árvák megsegítése érdekében.

Vissza