HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
aktuális

Útfelújítás Felsőzsolcán

2017. június 29. (csütörtök) 15:53
 
Felsőzsolcán már a 2010-es júniusi emlékezetes nagy árvíz előtt is komoly gondok voltak a Kassai és Szent István utcák burkolatával. Az ongai elkerülő szakasz építése miatt a városon áthaladó túlsúlyos járművek tönkretették a település fő útvonalait, de a helyenként másfél méteres áradás még komolyabb károkat okozott.

Felsőzsolca többször kérte a közútkezelőt a felújításra, de kerethiányra hivatkozással elutasították a kérést. A város már 33 milliós önrészt is vállalt volna, de ennek ellenére nem történt előrelépés. Most a térség országgyűlési képviselője  Csöbör Katalin és a város polgármestere dr Tóth Lajos-ismét eljárt  az ügyben megkeresve az illetékes államtitkárt. Jó hír érkezett: augusztus 21-e után az útépítők felvonulnak és rendbe teszik a Kassai utat.

[0_960] zsolca.jpg

A 100 milliós beruházás költségeit a kormány fedezi, városi hozzájárulás nélkül. A munkálatok során a  Trianoni emlékműtől a körforgalomig teljes egészében kijavítják a kátyúkat és új aszfaltszőnyeget  kap a település főutcája. A Szent István út építése is szerepel a tervekben. Az ígéret szerint még ebben az évben a Sajó híd és a körforgalom közötti szakasz is új burkolatot kap.

Vissza