HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
ajánló

Szolidaritási futás Kárpátalján

2017. szeptember 27. (szerda) 18:26
 
Szeptember utolsó napján harmadik alkalommal startol el a Beregszászi Jótékonysági Félmaraton. Idén is futók százai vágnak neki a különböző távoknak az Ökumenikus Segélyszervezet kék mezében, hogy felhívják a figyelmet a szolidaritás, a rászorulók támogatásának fontosságára.

A közösségi sportesemény idén kapcsolódik a Bereg Fest járási fesztiválhoz, így a résztvevők Jánosiból, a Barna György Stadionból indulnak majd. A félmaratoni, valamint a 10, illetve 5 kilométeres távra vállalkozók mellett, a szervezők 15 környező iskolából több mint 300 gyermeket várnak a 3 kilométeres, valamint a 800 méteres távra. A futóversenyen indulókat a félmaratonon maga is induló Kovács Koko István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete köszönti és melegíti be. Az idei év különlegessége, hogy az eredményhirdetést követően Vastag Csaba énekes, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesének koncertje zárja az akciót.

A Segélyszervezet arra kér mindenit, hogy akárcsak egyetlen 250 forintos telefonhívással fejezze ki a szolidaritását a 1353-as adományvonalon az egyre mélyülő válság következtében nehéz helyzetbe került kárpátaljai családokkal! Ha valaki nagyobb pénzadománnyal kíván segíteni, arra is van lehetőség, legegyszerűbb módon online adományozással a www.segelyszervezet.hu oldalon.

 

Vissza