HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Látók és látássérültek szüreteltek együtt

2017. október 16. (hétfő) 18:14
 
Október a látás hónapja, október 15. pedig a látássérültek nemzetközi napja, amelynek a célja, hogy felhívja a figyelmet a vakok és a gyengén látók sajátos helyzetére. Az első Miskolci Lions Klub és a Lady Lions Klub ehhez a naphoz kapcsolódva – immár hagyományosan – Tokaj-hegyaljai szüretet szervezett a vakok és gyengén látók részvételével a Disznókő Szőlőbirtokon 14-én, szombaton.

Az első ilyen szüretet négy évvel ezelőtt tartották, ahol látok és látássérültek együtt, kéz a kézben szedték a fürtöket. Az akkor leszedett szőlőből készült bort – a szőlőbirtok közreműködésével – palackozták és jótékony célú árverésen értékesítették. A szüret most is jó hangulatban telt, amihez a gyönyörű idő is sokat tett hozzá.

[1_960] lio1.jpg
Fontos kiemelni, hogy a Lions mozgalom legfontosabb jószolgálati célkitűzése a látásukban sérült embertársaink támogatása. A legtöbb Lions klub a világ minden pontján, évente rendez, szervez olyan eseményt, amelynek keretében a látássérültek illetve látásukat teljesen elveszített emberek támogatását végzik.
[0_960] lio3.jpg

[2_960] lio2.jpg

Vissza