HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Európáról vetélkedtek

2017. november 16. (csütörtök) 19:04
 
A miskolci Megyeházán rendezték meg a „4 for Europe” országos középiskolai vetélkedő regionális döntőjét. A résztvevőket Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte.

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája „4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt hirdetett középiskolás diákoknak.  

Mint Török Dezső köszöntőjében gratulált a felkészítő tanároknak és a diákoknak. Elmondta az országból 171 négy-négy fős csapat jelentkezett, akik közül a selejtezőt követően 10-10 jutott be a regionális döntőbe. Az országos megmérettetésre pedig a 7 régió legjobbjai mellett a legjobb három második is tovább jut – szóval érdemes a helyezésekért is küzdeni. Emlékeztetett rá, hogy Magyarország 2004 óta tagja az uniónak, de Szent István óta Európához akarunk tartozni. Szólt arról is, hogy komoly fejlesztési forrásokat lehet idehozni az unióból.

[0_960] euro.jpg

Dobainé Szolga Viktória, a megyei Europe Direct iroda vezetője ismertette a verseny menetét, bemutatta a zsűrit, amely tagjai: Miszné Mestellér Zsuzsa – Europe Direct Heves Megye, Dudás Tímea – Europe Direct Nógrád Megye,Szabóné Kovács Beáta – Miskolci Egyetem, Európai Dokumentációs Központ – voltak. Ezt követően bemutatkoztak a csapatok, majd indult a verseny, ahol voltak könnyebb és nehezebb feladatok, mint például fel kellett ismerni, hogy egyes Euro érmék milyen nemzeti jelképeket ábrázolnak.

[1_960] osszes-resztvevo.jpg

A verseny összes résztvevője

A versenyt az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium csapata nyerte, a második helyen a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Szakgimnáziuma, a harmadik helyen megosztva végzett az ugyancsak miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium és a Földes Ferenc Gimnázium.

A rendezvény további képeit itt tekinthetik meg: https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2100726390156542

Vissza