HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Együttműködéssel erősít a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Miskolci Egyetem

2017. november 17. (péntek) 13:53
 
Egymást erősítő beiskolázási program kidolgozása és megvalósítása, a műszaki, informatikai valamint bionikai területen szoros együttműködés kialakítása és közös képzési lehetőségekről írt alá megállapodást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Miskolci Egyetem.

Egymást erősítő együttműködésről írt alá megállapodást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem részéről Dr. Szuromi Szabolcs rektor, a Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor és Dr. Deák Csaba kancellár.

[4_960] IMG_8177.JPG

Ennek keretében közös beiskolázási program kidolgozásáról és megvalósításáról döntöttek, amelyben a felek vállalják, hogy beiskolázási – különös tekintettel az egyházi köznevelési intézményekben végzett – tevékenységük során a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai képzések iránt érdeklődő diákok körében népszerűsítik egymás képzéseit. Az együttműködés a műszaki, informatikai és bionikai területre úgy is kitér, hogy ezeken a két egyetem közös kutatási és innovációs tevékenységet kíván folytatni. E mellett megvizsgálják a közös képzések elindításának lehetőségeit is.

[3_960] IMG_8288.jpg

 Az ünnepélyes aláírást követően mind a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, mind a Miskolci Egyetem rektora egymást erősítő együttműködésként értékelte a szerződést. – Olyan szövetségest kaptunk ezzel az együttműködéssel, amely még több hallgatót hozhat mind a két Egyetemnek. A közös beiskolázási tevékenységgel, a közös képzési lehetőségekkel és a kutatási együttműködésekkel tovább javítjuk versenyképességünket– mondta Torma András, a Miskolci Egyetem rektora.

[1_960] IMG_8206.JPG

 Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora úgy értékelte a megállapodást, hogy azt egy erős egyetemmel kötötték, amely a felsőoktatásban is jelen lévő versenyhelyzetben mindkét fél számára előnyös. – Ebben a helyzetben egy erős Miskolci Egyetem és egy, a nemzetközi egyházi életben is jelen lévő Pázmány Péter Katolikus Egyetem kiemelkedő és új eredményeket tud elérni.

[2_960] IMG_8151.JPG

A Miskolci Egyetem kancellárja, Deák Csaba kiemelte: – A közös kutatási és innovációs tevékenységek során olyan új pályázati, kutatási és piaci lehetőségek nyílnak meg, amelyben a két egyetem és az ipari-gazdasági szereplők tovább erősödhetnek. E két egyetem képzési struktúrájában ugyan kevés az átfedés, de pont ez adja az egymástól való tanulás lehetőségét, így többek között ebben van együttműködésünk sikere.

(fotók: Varga Tamás - Kulcs Magazin)

Vissza