HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Leánykereskedőket fogtak

2018. január 17. (szerda) 13:59
 
Egy sárospataki és egy sátoraljaújhelyi férfi eladott egy lányt, akinek prostituáltként kellett dolgoznia.

Emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egy 21, és egy 38 éves sárospataki, illetve egy 32 éves sátoraljaújhelyi férfival szemben.

A gyanúsítottak közül a 21 és a 38 éves férfi 2017 júliusában fogvatartottak, majd eladtak egy 22 éves lányt. A 32 éves sárospataki vevő a megvásárolt nőt prostituáltként dolgoztatta külföldön.

[0_960] leanyker.jpg

A férfiak január 9-ei, illetve 10-ei elfogásához szervezett és összehangolt akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály és a „Bükk” Közterületi Támogató Alosztály munkatársai vettek részt.

Éves szinten több száz - ha nem ezer - magyar állampolgár kerül ki nyugatra prostituáltnak. A remdőrségi hírből nem derült ki, hogy a zempléni esetben külföldi munka kecsegtetésével vagy hogyan csalták lépre a nőt, hogyan szállították ki, milyen eszközökkel kényszerítették szexuális szolgáltatásokra, s végül hogyan buktak le az emberkereskedők. Azt sem tudjuk - csak vélelmezhetjük -, hogy a társaságnak nem ez volt az első hasonló ügye, s azt sem tudjuk, hogy mi lett az áldozattal.

Vissza