HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
fókuszban

Energiahatékony vállalat a MOL Petrolkémia

2018. március 9. (péntek) 10:36
 
A MOL Petrolkémia a 2017-ben végrehajtott energiahatékonysági programjainak köszönhetően 583.131 GJ földgáz és 4.506.120 kWh villamosenergia-megtakarítást ért el.

A fejlesztések és a beruházások eredményeként 32 850 tonnával csökkentette CO2 kibocsátását a cég. Elkötelezettségének elismeréseként a vállalat elnyerte az Energiahatékony Vállalat díját.

A Virtuális Erőmű Program által indított Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat az energiatudatos vállalatok teljesítményét ismeri el. Az Energiahatékony Vállalat díjat olyan cégek nyerhetik el, amelyek már megvalósítottak energiahatékonysági programokat, korszerűsítéseket, beruháztak zöld energiába így jó példával szolgálnak a gazdaság többi szereplője számára. Az elismerésre pályázók energiamegtakarítását a Virtuális Erőmű Program szakértői felmérik és hitelesítik.

A MOL Petrolkémia mellett Fazekas Attila, a vállalat Termelés és energia vezető kontrollere is elismerésben részesült, elnyerte az év fiatal energetikai szakértője díjat.

A MOL elkötelezett a fenntarthatóság és környezettudatosság mellett. A tavalyi évben a MOL Petrolkémiánál megvalósított energiahatékonysági fejlesztéseknek köszönhetően körülbelül 2100 magyar háztartási fogyasztóra jutó évi villamosenergia-felhasználását spórolt meg a vállalat.

[1_960] mol-2.jpg

„Minden projektünk esetében kiemelt helyen kezeljük a környezetvédelem kérdését. Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyeknek köszönhetően csökkenthetjük energiafelhasználásunkat, szén-dioxid kibocsátásunkat. A szakértők által odaítélt Energiahatékony Vállalat díj jól példázza elkötelezettségünket. Jó példával járunk elöl” - mondta Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója. 

A MOL az idei évben is folytatja innovatív programjait, mely keretében a MOL Magyarország három üzemében, Tiszaújvárosban, Százhalombattán és Füzesgyarmaton is napelemparkot épít. Az így megtermelt zöldáram mintegy 9000 tonna szén-dioxid kibocsátását váltja ki.

A MOL Petrolkémiáról

A MOL Petrolkémia kiemelt helyet foglal el a közép-európai régió petrolkémiai vállalatai között. A cég európai szinten a tíz legjelentősebb polimer gyártó közé tartozik 17 százalékos közép-európai piaci részesedéssel. A termelés több mint 70 százalékát külföldi piaci szereplők vásárolják és használják fel. A 2017-ben 710 kilotonna mennyiségű polimert értékesített a vállalat 49 ország 1271 vásárlója számára.

Vissza