HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A pontonhíd Muhi és Köröm között tizenötezer embernek segít

2018. szeptember 11. (kedd) 20:31
 
Harminc és negyven millió forint közé tehető az az összeg, ami mindazon állampolgárok zsebében marad, akik naponta használják a Köröm-Muhi települések között épített katonai pontonhidat – hangzott el egy Kesznyétenben megtartott sajtótájékoztatón, kedd délután.

A fent jelzett összeg negyvenhat település tizenötezer emberét érinti, mindazokat, akik valamilyen oknál fogva naponta ingáznak Tiszaújvárosba munkahelyük, iskolájuk megközelítése kapcsán, vagy egyéb dolguk céljából – mondta Koncz Ferenc országgyűlési képviselő - hozzátéve, hogy a komppal szemben ingyenes a Sajó folyón történő átkelés.

[4_960] 8.JPG

TOVÁBBI KÉPEK:  https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2345701995658979

A katonai műtárgy telepítését az indokolta, hogy felújítás miatt lezárták a Kesznyéten-Tiszaújváros között fekvő közúti hidat augusztus elsején.

[1_960] 2.jpg

/b-j/: Antal László (ezredes), Németh Szilárd (a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára). Kecső Imre (Kesznyéten polgármestere) és Koncz Ferenc (országgyűlési képviselő)

Koncz Ferenc hozzátette, hogy a megvalósítás ötletét saját katonai múltja adta, ugyanis egy műszaki alakulatnál, hídászként teljesítette sorkatonai feladatát. Hangsúlyozta, hogy a pontonhíd építésének teljes költségét a Magyar Kormány vállalta magára, mint ahogy a komp üzemeltetője ez időszakra kiesett bevételének kompenzálását is.

[6_960] 7.jpg

Németh Szilárd a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy nem minden nap fordulnak hozzá hasonló problémával, meglepte Koncz Ferenc kérése. Ám a katona azért is van, hogy feladatokat oldjon meg, különösen akkor, ha ez egy régió állampolgárain segít. Márpedig a nyolcvan kilométeres kerülőút egyharmadra történő csökkentése, a pátriában élők kényelmetlenségének ezúton történő enyhítése mindenképpen megoldást kívánt.

[7_960] 6.jpg

Az államtitkár aláhúzta, példás összefogást tapasztalt az ügyben érintett szak- és egyéb hatóságok, önkormányzatok és szervezetek részéről, nem látta akadályát annak, hogy helyszínre vonuljon a műszaki alakulat. Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, hogy a nap huszonnégy órájában őrzik a hidat, segítik az átkelést, a helyszínen orvosi ügyelet tartózkodik, sőt könnyűbúvárok tartózkodnak a híd mellett, egyszóval minden eshetőségre felkészültek.

[5_960] 4.jpg

Kecső Imre kesznyéteni polgármester a felújítás alatt álló közúti hídról mondta el, hogy a munkálatok az ütemtervnek megfelelően haladnak, a jelek szerint a kivitelező tudja tartani a megvalósítás november közepére várható befejezésének határidejét.

(fotók: Varga Tamás - Kulcs Magazin)

Vissza